luni, octombrie 7, 2024

Ultima ora

Sport

Lecţii moderne pentru elevii de la „Traian Vuia”

Elevii Liceului „Traian Vuia” beneficiază de un laborator de informatică de ultimă generaţie. Totul a fost posibil în cadrul unui proiect cu finanţare europeană. De asemenea, Liceul “Traian Vuia” din Craiova, alături de alte trei unităţi şcolare, două din România şi una din Bulgaria, s-a implicat în promovarea unui mediu înconjurător sănătos. Elevii au fost informaţi cum să ocrotească mediul înconjurător în cadrul unor lecţii interactive.

Mihai Harosa, directorul Liceului „Traian Vuia”, a spus că a fost un proiect benefic în care a fost realizat un laborator dotat cu echipamente electronice şi softuri corespunzătoare (E-learning).

„Proiectul a debutat în 2014 în luna octombrie, este aproape de finalizare, va fi finalizat la sfârşitul acestui an. Este un proiect în care au fost angajaţi câţiva profesori ai şcolii şi elevi. În cadrul acestui proiect am benefeciat de o susţinere financiară consistentă pe fonduri europene, o sumă de 91.000 euro, am dotat un laborator IT, care are la acest moment o platformă pentru realizarea în prima instanţă a unor lecţii pe problematica protecţiei mediului şi care ulterior va fi pus la dispoziţia noastră şi a cadrelor didactice din şcoală”, a declarat directorul liceului.

Policlinica Buna Vestire Craiova

 

Firme virtuale înfiinţate de elevi

Un alt proiect derulat de Liceul „Traian Vuia” i-a ajutat pe elevi să se pună în pielea unor afacerişti. Un grup de 30 de elevi din liceu au avut oportunitatea să lucreze în cadrul a trei firme de exercițiu din domeniul turismului și al editurii. O firmă de exerciţiu este o firmă virtuală, ei au învăţat cum să deruleze etapele unei afaceri. Atelierele de lucru s-au desfăşurat în liceu. Tinerii au fost şi premiaţi pentru ceea ce au realizat în cadrul firmelor virtuale. Au fost obţinute nouă premii de către elevii Liceului „Traian Vuia”.

“Liceul „Traian Vuia” a fost implicat şi în cadrul unui proiect din Bucureşti, a fost o primă participare a şcolii noastre într-un asemenea demers care a vizat înfiinţarea a trei firme de exerciţiu, două agenţii de turism şi o editură cu tot ceea ce a însemnat antamarea unei afaceri în domeniul turismului. Copii au învăţat să deruleze o afacere în toate palierele sale, să facă oferte turistice, să realizeze pliante turistice care viza strict zona Craiovei, dar şi o ofertă de turism naţională şi una internaţională. Cu aceste produse ne-am prezentat la Straja, au participat 70 de firme de exerciţiu din întreaga ţară. Copii au fost supuşi unui proces de selecţie, s-a adresat elevilor din clasa a XI, anul trecut şcolar. În baza depunerii candidaturii lor, a interviului şi CV-ului pe care l-au susţinut, fiecare firmă a selectat un număr de 10 elevi sub coordonarea a doi responsabili de firmă, două cadre didactice.Cu multă mândrie menţionez că în cadrul Târgului Interregional care a avut loc la Straja între 09-17 august, anul acesta, într-o competiţie care nu a fost uşoară, au participat şcoli din regiunea Oltenia şi chiar şcoli din Bucureşti cu referinţă, şcoala noastră a obţinut 7 premii întâi şi două premii doi, la o primă participare. Asta ne mobilizează şi sigur vom continua pe acest drum. Au acumulat o experienţă care mă gândesc că unora o să le folosească ulterior”, a mai adăugat Mihai Harosa.

 

 

 

Politica