Rezultatele notabile ale elevilor doljeni, recompensate

Redactia
6 Min Read

Patru elevi olimpici ai judeţului Dolj care au obţinut performanţă şi au reuşit să se claseze pe podiumul internaţional au fost premiaţi, miercuri, de către Inspectoratul Şcolar Judeţean prin contribuţia financiară a Consiliului Judeţean Dolj. Doi dintre ei nu au putut ajunge, respectiv Dan Mircea Mirea, care a obţinut anul acesta medalia de argint la Olimpiada Internaţională de Lingvistică şi medalia de aur la Olimpiada Internaţională de Biologie, dar şi Denis Mită care a obţinut medalia de argint la Olimpiada Balcanică de Informatică.

Cei doi tineri olimpici nu au fost prezenţi la festivitatea de premiere întrucât se află la studii. Premiile au fost ridicate de părinţii acestora. Dan Mircea Mirea este student acum la Universitatea Cambridge, iar Denis Mită la Universitatea de Matematică-Informatică din Bucureşti. Ambii au fost elevi la Colegiul Naţional „Fraţii Buzeşti” Craiova.

Au lipsit de asemenea şi autorităţile locale. Prezente însă la premiere au fost Teodora Şerbana, elevă a Colegiului Naţional „Fraţii Buzeşti”, care a cucerit medalia de bronz la Olimpiada Internaţională de Ştiinţe a Uniunii Europene, dar şi Izabela Tiberiade, fostă elevă a Colegiului Naţional „Carol I” care a obţinut menţiune la Olimpiada Internaţională de Limbă şi Creaţie Literară în Limba Romani.

 

Inspectorul-şef al ISJ Dolj, Lavinia Craioveanu a spus că aceşti tineri trebuie aplaudaţi şi că este încrezătoare că drumul lor profesional va fi încununat cu succes şi pe mai departe.

„Suntem prezenţi în sală toţi directorii unităţilor de învăţământ din judeţul Dolj, suntem mândri, suntem aici pentru a premia olimpicii internaţionali, este vorba de patru elevi care au obţinut premii, medalii de argint, aur, bronz, respectiv menţiune la olimpiadele internaţionale în acest an. Îi felicit pe ei, pe părinţii lor, pe dascălii lor şi sunt convinsă că şi în perioadele care vor urma vor avea performanţe deosebite. Sunt mândria judeţului nostru. Premiile constă în sume consistente începând de la 5000 lei pentru medalia de aur, 4000 lei până la 1300 lei la menţiune, sume acordate prin hotărâre de Consiliu Judeţean şi pe această cale le mulţumesc şi domnului preşedinte şi întregului Consiliu Judeţean că ne sprijină ca la rândul nostru să stimulăm performanţa”, a declarat Lavinia Craioveanu, inspector-şef ISJ Dolj.

 

Teodora Şerbana, olimpică internaţională la Ştiinţe a spus că pentru a avea reuşite şi a obţine premii importante la olimpiade învaţă foarte mult, însă rezultatul final merită orice efort.

 

„Este o bucurie că meritele mele sunt recompensate, dar nu pentru asta fac ceea ce fac. Obiectiv vorbind a fost destul de greu să obţin această performanţă, dar mi-a făcut plăcere să muncesc pentru acest scop. Sunt în clasa a XI-a, pe viitor nu ştiu exact cred că o să urmez o facultate de biologie sau medicină, după acest an o să mă decid exact. O să fiu probabil medic sau biolog. Cu banii pe care i-am câştigat o să-I economisesc, iar când o să mai strâng, o să mă duc undeva într-o excursie”, a precizat Teodora Şerbana.

 

Izabela, olimpică internaţională la Limba şi Creaţie Literară în Limba Romani ne-a spus că participarea la această competiţie a fost interactivă, chiar dacă pe parcursul anilor, a fost mai dificil să obţină din nou premii fruntaşe.

 

„Este a treia participare la Olimpiada Internaţională de Limba Romani, am fost premiată la faza internaţională cu menţiune anul acesta, iar în anii anteriori am putut să iau premiul I, după premiul II am încercat să menţin un echilibru, dar am avut foarte multe de făcut şi în special m-am pregătit pentru facultate. Anul acesta competiţia a fost mai grea pentru că cu cât înaintezi cu atât devine mai greu şi mai mult de citit, mai multă materie, dar a fost şi plăcut pentru că şi în anii anteriori am avut mult de învăţat şi am învăţat şi de la colegi, mi-a plăcut să interacţionez. Faza internaţională a avut loc la Timişoara, în iunie. Mă pregătesc mai mult în particular, la liceu nu am studiat limba romani, am fost ajutată de profesori, dar nu în cadrul unei şcoli. Important este să înveţi. Pe viitor vreau să continui să învăţ cu aceeaşi fermitate, să ţin pasul. Sunt în anul I la Ştiinţe Politice, la Bucureşti. Este un premiu frumos care mă aduce astăzi alături de oameni frumoşi şi asta mă bucură foarte mult”, a spus Izabela Tiberiade.

Şi profesorii care i-au ajutat pe elevi în obţinerea acestor rezultate au fost aplaudaţi şi au primit diplome din partea Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj.

 

Distribuie acest articol