Procedura de executare silită a Ministerului Sănătății, blocată

Redactia
3 Min Read

UPDATE: Procedura de executare silită a Ministerului Sănătății a fost blocată, astfel mașinile și mijloacele fixe pot fi folosite fără niciun fel de probleme. 

Secretarul de stat Alin Țucmeanu a declarat, potrivit Agerpres, că Ministerul Sănătății (MS) va solicita Ministerului Finanțelor Publice la rectificarea bugetară suma de patru milioane de euro pentru a plăti daunele materiale decise de instanța de judecată în cazul victimelor de la Maternitatea Giulești.

"MS a fost obligat prin această decizie a instanței să plătească în solidar cu celelalte instituții plata unor sume. După discuția de astăzi cu domnul ministru Bănicioiu am convenit cu executorii judecătorești ca MS să solicite Ministerului de Finanțe suma pe care acești oamenii o doresc și în acest fel să dezamorsăm situația. Suma e în jur de patru milioane de euro. MS solicită absolut toată suma pentru toți cei care au avut probleme acolo", a afirmat secretarul de stat, citat de Agerpres.

"Procedura a fost blocată, există un sechestru asigurator pe mijloacele fixe ale MS și în acest moment putem să utilizăm mașinile și mijloacele fixe fără niciun fel de problemă. Așteptăm rectificare care va veni, vom solicita MF absolut toată suma. Când MF alocă toată suma noi o să o plătim automat până la sfârșitul acestuia an, absolut toată suma", a adăugat Țucmeanu.


Instanța de judecată a hotărât ca Ministerul Sănătății să fie executat silit  întrucât nu a achitat daunele stabilite, părinților victimelor de la Maternitatea Giulești.

Executorul judecătoresc s-a aflat astăzi la ora 10.00 la sediul Ministerului Sănătății, unde ar urma să fie pus sechestru pe bunurile mobile aflate în proprietatea instituției publice.

"Ministerul Sănătății avea obligația încă de pe 7 iunie să ne prezinte o listă completă cu bunurile aflate în patrimoniu persoanei juridice MS. Nu au trimis această listă", a afirmat la intrarea în sediul Ministerului Sănătății executorul judecătoresc, citează Agerpres.

Conform unor surse Agerpres, din Ministerul Sănătății, cel mai probabil ar putea să fie pus sechestru pe mai multe mașini, dar și pe mobilier și calculatoare aparținând instituției publice.

Pe 16 august 2010, în jurul orei 18,30, în salonul de Terapie Intensivă nou-născuți, din Secția de Neonatologie a Spitalul Clinic de Obstetrică și Ginecologie "Prof. Dr. Panait Sârbu", a izbucnit un incendiu în urma căruia șase bebeluși au decedat, iar alți cinci au suferit vătămări corporale grave. De asemenea, s-a produs o pagubă materială de 1.500.602 lei, prin distrugerea aparaturii medicale și a celorlalte obiecte din salon, relatează Agerpres.

Foto: ziuaconstanta.ro

Distribuie acest articol