Teatrul Colibri a pregătit totul ca la carte, astfel în perioada 25 august-1 septembrie, va avea loc Festivalul Puppets Occupy Street, unde se vor desfășura concerte, spectacole, ateliere de creație, expoziții, proiecții video. Festivalul Puppets Occupy Street debutează astăzi la ora 11.00 cu ateliere de creație, urmate de vernisaj de expoziție scenografie și fotografie, de la ora 18.00, ce se va derula la Centrul Multifuncțional, însă cel mai așteptat moment al festivalului este parada păpușilor. Păpușile supradimensionate vor defila pe traseul Mc Donald’s – Piaţa Mihai Viteazul începând cu ora 21.00. De asemenea, organizatorii au pregătit pentru acest an și care alegorice. Cei mai mici dintre craioveni și nu numai vor avea parte de un festival internațional cu invitați de seamă, actori păpușari ai Teatrului Colibri, dar și actori sosiți din mai multe colțuri ale lumii.
„Acțiunea începe de pe 25 august și vom fi într-o acțiune continuă până pe 1 septembrie. Cea de-a doua ediție a Festivalului Puppets Occupy Street este o ediție internațională. Așa cum merită Craiova va avea un festival internațional de arta animației și totul se va desfășura ca într-o prelungire a vacanței și a pasiunii tuturor celor care suntem aici, pentru teatru, pentru păpuși, pentru copii și pentru comunitate. Acțiunea se îndreaptă în primul rând pentru comunitate și în al doilea rând pentru breaslă. Este singurul festival din România care nu urmărește neapărat acea competiție oficială care știm cum se întâmplă peste tot, este o competiție care stimulează creativitatea, este un prilej ca noi, ca teatru și colegii din țară și străinătate să crească împreună, să-și cunoască personalitățile, stilurile, culturile de unde vin. Bugetul Festivalului este triplu față de prima ediție. A crescut de trei ori față de anul trecut, însă este foarte mult sub bugetul unor festivaluri care nu sunt nici de amploarea, nici de calitatea festivalului Puppets Occupy Street. Mulțumirile se îndreaptă către finanțatorii unici ai evenimentului respectiv Primăria Craiova și Consiliul Local. Mașinile pe care vor merge carele alegorice sunt puse la dispoziție de RAADPFL”, a declarat Adriana Teodorescu, manager Teatrul Colibri.
De asemenea, managerul Teatrului Colibri a menționat că toate instituțiile din Craiova contribuie la acest festival, fiind un eveniment care bucură un public larg.
“În centrul Multifuncțional de trei zile, este o forfotă non-stop, acolo se muncește realmente. Expoziția mare de păpuși va fi acolo. Ansamblul Maria Tănase este alături de noi, Liceul de Arte Marin Sorescu, Poliția Locală, Jandarmeria, Biblioteca Județeană Aman, Muzeul Olteniei, prin Casa Băniei, absolut toată lumea, pentru că toți au copii, toți sunt doritori de evenimetne, concerte, spectacole, expoziții. Până la urmă acest festival este un fel de a mulțumi oamenilor care își plătesc taxele și impozitele pentru că teatrul oferă spectacole din banii craiovenilor bine gestionați de autoritățile locale, pentru că dacă nu ar fi nu s-ar povesti”, a declarat Adriana Teodorescu, manager Teatrul Colibri.
„Gesturile mici fac oamenii mari”
În cadrul festivalului se vor strânge fonduri și pentru ajutorarea copiilor cu rezultate bune la învățătură, însă cu o situație materială precară. Cei care doresc să doneze bani pentru copii, o pot face în punctele de lucru amenajate în cadrul festivalului. Donatorii au și oportunitatea să-și personalizeze tricourile cu însemnele festivalului.
„Copiii de la Centrul Aripi de Lumină și Best Life o să confecționeze în cadrul atelierelor în care sunt înscriși diferite obiecte care vor fi scoase la licitație și bănuții se vor îndrepta spre campania noastră care a început în noiembrie, Gesturile mici fac oameni mari, o campanie care își propune să ajute copii din mediul rural cu note foarte bune la școală, dar care provin din familiie defavorizate social. Cu fondurile strânse îi vom ajuta să-și cumpere rechizite și ce mai au nevoie pentru începerea anului școlar”, a spus Anca Casangiu, Asociația Vasiliada.
Tricouri personalizate cu însemnele festivalului
„În cadrul campaniei ‘’Gesturile mici fac oamenii mari’’, îi invităm pe craioveni să ne urmărească în punctele de lucru amenajate, să știe că pot avea tricouri personalizate, dacă vin de acasă cu tricouri simple pe care vom scrie Puppets Occupy Street, în schimbul unei donații pe care o vom face Asociației Vasiliada să ajutăm toți copiii care au nevoie de rechizite. Am hotărât împreună cu partenerii de la Asociația Vasiliada să ne alăturăm și noi prin intermediul festivalului campaniei Oamenii mici fac gesturi mari, care își dorește să adune fonduri pentru copii care nu reușesc să-și cumpere rechizite pentru începerea anului școlar”, a adăugat Adriana Teodorescu.
Ediția de apă a festivalului
Cea de-a doua ediție a Festivalului Puppets Occupy Street va cuprinde aproximativ 147 evenimente, 67 reprezentații, 13 ateliere, 5 concerte, proiecții video, 2 expoziții, dar și numeroase suprize. În Centrul Istoric al Craiovei au fost amenajate, de ieri, câteva decoruri urbane. Ceea ce se anunță inedit la acest festival este o provocare pe care o lansează organizatorii. Tinuța participanților să fie cât mai lejeră și să aducă cu ei și elemente de plajă pentru că ediția 2015 este ediția de apă.
„Mâine seară (n.r. astăzi la 21.00) să fiți îmbrăcați foarte lejer, atât cât ne permite vremea și condițiile meteo pentru că această ediție a festivalului este water edition, ediția de apă și în Piața Mihai Viteazul să ne așteptăm la o asemenea surpriză, nu vreau să dezvălui, o lansăm ca pe o provocare, alături de păpușile supradimensionate și de carele alegorice și de imensa proiecție de pe clădirea Palace,va mai fi o surpriză legată de tema ediției. Pentru parada de deschidere îi invităm pe participanți să-și imagineze că se poate muta marea la Craiova, să ne imaginăm și să visăm că în această mare de oameni putem face o baie de fericire. Cum intrăm în mare? Putem veni cu elemente de plajă, cu colac, ochelari de scafandru, cu un prosopel, halat de plajă. Dacă am putea ar fi foarte provocator și intereant pentru noi.Avem 147 evenimente, 67 reprezentații, 13 ateliere, 5 concerte, proiecții video, 2 expoziții, câteva instalații urbane pe care le veți recunoaște pentru că numai noi puteam face așa ceva, va fi și pictură pe stradă, e un festival complex care își dorește să angreneze absolut toate artele, toate categoriile sociale, de vârstă și să devină o marcă a Craiovei”, a precizat Adriana Teodorescu.