Întoarsă din concediu, Olguța Vasilescu, primarul Craiovei, a anunțat, pe Facebook, că a semnat autorizația de construire pentru noul stadion al Băniei. Pentru ca lucrările să poată începe se așteaptă un ordin de la Compania Națională de Investiții.
„Astăzi am semnat autorizația pentru construcția noului stadion de fotbal, din Craiova. Urmează ca CNI să dea ordin de începere a lucrărilor. Graficul este respectat. Începând din septembrie, în 15 luni stadionul ar trebui să fie gata”, a afirmat primarul Craiovei, potrivit oltenașul.ro, într-o postare pe Facebook.
Pe 16 iulie, reprezentanţii Companiei Naţionale de Investiţii, ai firmei constructoare care va executa lucrările noului stadion din Bănie, alături de primarul oraşului, Lia Olguţa Vasilescu, au prezentat varianta finală a proiectului noii arene sportive. Tot atunci se anunța că lucrările vor demara la 20 august. Iată însă că s-a mai întârziat.
„În 15 august primim proiectul şi toate detaliile, iar la 20 august aproximativ vom emite ordinul de execuţie împreună cu autorizaţia de construcţie pe care o obţinem de la Primărie. Anul acesta, bugetul Ministerului pentru acest proiect este de 45 milioane de lei care va asigura plata lucrărilor de proiectare, adaptarea proiectului la amplasament şi demararea efectivă, diferenţa în 2016, iar la sfârşitul celor 17 luni, conform contractului, obiectivul trebuie predat Primăriei Craiova”, declara, atunci, Manuela Pătrăşcoiu-director CNI.
Stadionul va dispune de hotel, restaurant, iar accesul se va face cu control acces, pe bază de turnichete, dar şi prin recunoaştere facilă. Directorul firmei constructoare a specificat că noul stadion va fi mult mai optimizat. Stadionul va avea cinci etaje, iar sub el se va construi o parcare de 200 locuri.
„În faţa stadionului, tribunei S, spre peluza sud va fi o promenadă, de întâlnire şi vizitare a acestui stadion, va avea un acces în jurul lui. Faţada propusă de noi este ospitalieră, ca o cortină a unui teatru, indică şi arată locurile pe unde se poate intra la spectacolul sportiv, care are loc în interior. La parter s-au grupat înspre zona de tribună principală, sportivii, zonele de hotel, de intrare şi zone lobby VIP, media. Restul sunt distribuite pe ambele peluze şi tribuna Est, iar în jurul stadionului, s-au creat undeva la 900 de locuri de parcare.Avem şi zona de VIP cu un restaurant generos, zona de hotel.Suprafaţa este de 30.000 metri pătraţi. Sunt patru intrări principale, pot fi asigurate intrări şi ieşiri în cadrul unor spectacole, dar şi accesul ambulanţelor, pompierii. La parter vor fi parcările, apoi intrările pentru personal, public, media, VIP. Există şi un plan de evacuare, un punct important al stadionului pentru ca oamenii să poată să fi evacuaţi în cea mai mare viteză. Am remodelat adaptarea la teren, o structură verticală din beton prefabricat.De asemenea, optimizare gradenă să avem o vizibilitate din orice punct.Structura metalică optimizată,uniformă şi cu o mare atenţie pentru dispunerea nocturnei.Faţadele sunt translucide”, a declarat Cristian Mănuţiu, directorul executiv zonal al firmei constructoare .