joi, octombrie 3, 2024

Ultima ora

Sport

Doljenii au dat buzna în farmacii

Perioada sărbătorilor pascale a fost şi perioada în care farmaciştii au avut mai mult de lucru. Şi asta nu pentru că au lucrat peste program, ci pentru că mulţi oameni au venit să cumpere medicamente pentru digestie, mahmureală sau  migrene, mai mult ca de obicei. Potrivit spuselor a mai multor farmacişti şi asistenţi de farmacie, oamenii au venit pentru a se asigura că, în cazul unui exces de mâncare sau băutură, vor avea la îndemână pastilele care să îi scape de starea de rău. S-a înregistrat, astfel, o creştere vizibilă a vânzării de altfel de medicamente. Totuşi, faţă de alţi ani, se vede o îmbunătăţire, iar cei care cumpără medicamente trec în prealabil şi prin cabinetele medicilor. Farmaciştii afirmă aproape la unison cum că populaţia începe să conştientizeze faptul că excesele consumului de medicamente afectează sănătatea şi se feresc să mai facă excese.

În principiu oamenii vin să cumpere medicamente pentru digestie, pentru migrene şi chiar şi medicamente pentru a scăpa de simptomele mahmurelii. S-a înregistrat o oarecare creştere a vânzării acestor tipuri de medicamente în perioada sărbătorilor pascale. Au venit, da, oameni mahmuri în farmacie cerând remedii pentru a scăpa de aceste simptome. Această creştere a vânzării medicamentelor de acest tip se datorează poate şi faptului că multe farmacii au fost închise de Paşti, iar oamenii au vrut să se asigure. Ca o concluzie, oamenii cumpără în această perioadă mai multe altfel de medicamente precum Triferment, Colebil sau Alcovit”, a declarat un farmacist

Medicamentele antimahmureală, la mare căutare

Policlinica Buna Vestire Craiova

Potrivit unui farmacist au existat şi persoane care miroseau a alcool când au intrat în farmacie şi au cerut medicamente împotriva mahmurelii. De altfel, a fost înregistrată o creştere la medicamentele care combat migrena, care taie greaţa sau medicamentele care ajută la o digestie mai bună.

Sunt şi care dau buzna în farmacii să cumpere astfel de medicamente. Această farmacie este şi central poziţionată şi avem un flux foarte mare de persoane. Au venit şi oameni mahmuri, mirosind a alcool şi au cerut leacuri împotriva mahmurelii. S-a înregistrat o creştere şi la medicamentele care combat migrena, care taie greaţa sau cele digestive. Nu este la fel ca până acum câţiva ani, însă oamenii tind să facă excese în perioada sărbătorilor.
A spus un farmacist

Oamenii „au început să conştientizeze”

Potrivit altui farmacist, o creştere a vânzării medicamentelor pentru o mai bună digestie, care combat simptomele mahmurelii sau care ajută bila să funcţioneze normal a existat. Totuşi, acesta a mărturisit că faţă de anii precedenţi se observă o moderaţie din partea cetăţenilor de a mai face abuz de medicamente, chiar dacă încă se fac excese cu mâncarea şi cu băutura.

Există o creştere, însă nu ca în anii trecuţi. Poate că oamenii nici nu au bani, dar cel mai probabil au început să conştientizeze faptul că a consuma medicamente în exces nu este un lucru tocmai bun. O altă cauză ar putea fi aceea că multe dintre medicamente nu se mai eliberează decât pe bază de prescripţie medicală, ceea ce este un lucru foarte bun. Oamenii nu mai cumpără medicamente după cum consideră, ci consultă un medic în prealabil. Se cumpără medicamente digestive şi medicamente antimahmureală. Mai rar se întâmplă, totuşi, ca o persoană să vină şi să ceară o cutie întreagă de Triferment sau de Colebil. În general oamenii vin şi cumpără să aibă de rezervă, poate pleacă în concediu şi nu găsesc acolo farmacii. S-a mai înregistrat în această perioadă o creştere de vânzare de medicamente împotriva migrenelor. Încă se fac excese cu mâncarea, dar şi cu băutura. Nu aş putea să vă spun cu cât au crescut vânzările la acest tip de medicamente, însă cert este că au crescut. Oricum, cea mai mare vânzare la aceste medicamente se face în preajma Crăciunului, atunci sunt şi mai multe sărbători legate, iar oamenii consumă multe alimente grele.
A spus un alt farmacist

Un asistent de farmacie afirmă şi el cum că a observat o creştere a vânzării de medicamente antimahmureală, pentru o mai bună digestie ori pentru a tăia greaţa. Totuşi, acest lucru nu se întâmplă într-un mod exagerat, acesta considerând că oamenii cumpără medicamente preventiv şi nu neapărat pentru că fac excese.

Să ştiţi că se vând mai multe astfel de medicamente, însă nu într-un mod exagerat. Da, există o creştere, dar ceva mai mică faţă de anii precedenţi. Oamenii au mai început să devină conştienţi de ceea ce mânăncă, de ce medicamente iau. Desigur că există şi persoane care nu ţin cont şi mânâncă şi beau ceva mai mult de sărbători, ştiind că dacă iau medicamente le trece. Nu este tocmai un lucru bun, însă noi nu putem să le spunem să nu mai mânânce sau să nu mai bea. Fiecare face ceea ce consideră că este mai bine. Mie, cel puţin, nu mi s-a întâmplat să vină o persoană în stare de ebrietate să îmi ceară medicamente antimahmureală. Cred totuşi că oamenii cumpără preventiv, nu neapărat şi fac excese.
A spus un asistent de farmacie   

Potrivit medicilor, oamenii nu ar trebui să consume niciun fel de medicamente fără un consult în prealabil. Este de dorit ca atunci când simţim că starea noastră de sănătate se degradează să nu luăm medicamente după cum considerăm că este bine, ci să apelăm la ajutorul unui specialist, fie farmacist, fie medic.

Politica