Fostul baron, Duicu Adrian, ar putea scăpa de arest

Redactia
3 Min Read

Dacă trece cu bine şi de Curtea Supremă scapă de arest. Dar nu şi de răspunderea penală în procesul în care e judecat pentru fapte de corupţie. În cauză e vorba de fostul baron de Mehedinţi, arestatul Adrian Duicu, care nu mai este preşedinte CJ Mehedinţi în urma unei decizii definitive de incompatibilitate.  Decizia Curţii Supreme de Justiţie n-are legătură cu dosarul de corupţie în care Adrian Duicu a fost priponit. Este, cum se spune în popor,  altă mâncare de peşte.  
Curtea de Apel Bucureşti a decis înlocuirea arestului la domiciliu cu măsura controlului judiciar în cazul lui Adrian Duicu, în dosarul de corupţie în care este inculpat împreună cu Ştefan Ponea şi Constantin Popescu, instanţa luând aceeaşi decizie şi în cazul celor doi. Procurorii pot contesta decizia.În dosarul 4878/2/2014 (2747/2014 ), Curtea de Apel Bucureşti a înlocuit în data de 1 aprilie, măsura arestului la domiciliu cu privire la Adrian Duicu cu măsura controlului judiciar pe o durată de 60 de zile, cu începere de la 1.04.2015.
Potrivit portalului Curţii de Apel Bucureşti, decizia poate fi contestată în termen de 48 de ore.Aceeaşi decizie a fost luată şi în cazul lui Constantin Popescu şi a lui Ştefan Ponea.

În cazul în care decizia rămâne definitivă, sub control judiciar cei trei au următoarele obligaţii: să se prezinte la organul de urmărire penală, judecătorul de cameră preliminară sau la instanţa de judecată ori de câte ori este chemat;să informeze, de îndată, organul judiciar care a dispus măsura de faţă cu privire la schimbarea locuinţei; să se prezinte la organul de poliţie desemnat cu supravegherea conform programului întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori este chemat;Totodată, cei trei trebuie: să nu depăşească limita teritorială a României fără încuviinţarea prealabilă a organului judiciar care a dispus măsura; să nu se deplaseze la sediul instituţiei la care funcţiona la momentul săvârşirii presupuselor infracţiuni reţinute în sarcina sa; să poarte permanent un sistem electronic de supraveghere; să nu comunice cu ceilalţi inculpaţi, între ei, cu alţi participanţi la comiterea presupuselor infracţiuni, cu martori ori experţi sau alte persoane din prezenta cauză, în mod direct sau indirect, pe nicio cale; să nu desfăşoare activitatea în exercitarea căreia se afla când a săvârşit presupusele fapte reţinute în sarcina acestuia; să comunice periodic informaţii relevante despre mijloacele de existenţă; să nu participe la adunări publice; să nu deţină, să nu folosească şi să nu poarte arme.În caz de încălcare cu rea-credinţă a obligaţiilor care le revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive.Cei trei au fost reţinuţi şi apoi arestaţi preventiv în urmă cu un an de zile.

Distribuie acest articol