duminică, decembrie 22, 2024

Ultima ora

Sport

Un marş cutremurător despre şi pentru viaţă

“MARŞUL PENTRU VIAŢĂ”, un marş dedicat luptei împotriva avorturilor, a avut loc duminică, de la ora 15, în Slatina. Acţiunea s-a desfăşurat în cadrul activităţii Episcopiei oltene „Săptămâna pentru viaţă”.
În cadrul acestui eveniment,  Episcopia Slatinei şi Romanaţilor a realizat cateheze şi discuţii cu tinerii, precum şi proiectarea, la sala A.S.C.O.R. – filiala Slatina, a filmului „Bella”, care promovează adopţia copiilor.

Marşul a fost organizat de Episcopia Slatinei şi Romanaţilor în colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt, Asociaţia Studenţilor Creştin-Ortodocşi din România (A.S.C.O.R.) – filiala Slatina, Asociaţia “Kinonia”, Asociaţia ,,Fă Rai, din ce ai !” (fondator – Alexandru Bogdan Smarandache)  şi Asociaţia “Prietenii omului – umanism, cultură”. Trebuie spus că acest marş se desfăşoară în toată ţara, în acelaşi timp.
În municipiul Slatina, marşul s-a desfăşurat pe traseul Esplanadă – Poştă – CEC – Casa de Cultură a Tineretului şi retur.
Ulterior, de la ora 17, la sala de festivităţi a Colegiului Naţional “Ion Minulescu”, a avut loc conferinţa ,,Fiecare viaţă este un dar!”, susţinută de părintele Nicolae BĂLĂŞOIU, duhovnicul Mănăstirii Clocociov.

Trebuie spus că această manifestare face parte din acţiunea “ Marşul pentru Viaţă – 2015“.
 La Olt la aceste activităţi au participat membrii A.S.C.O.R., asociaţiile – „Prietenii omului”, „Fă rai din ce ai”, precum şi elevi de la Colegiul Naţional „Radu Greceanu”, Colegiului Naţional “Ion Minulescu”  şi Colegiul Naţional „Nicolae Titulescu”.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Mesajul pe care organizatorii îl doresc a fi transmis este: “fiecare viaţă este un dar, fiecare persoană este unică şi are o valoare infinită, iar societatea are doar de câştigat dacă sprijină persoanele cu nevoi speciale şi, în particular, dacă sprijină o femeie aflată în criză de sarcină să nască şi să crească persoana pe care o poartă în pântece, un dar către ea şi un dar al ei către familie şi către întreaga societate” .

În mesajul de chemare, de participare la marş, organizatorii au prezentat câteva date despre problema avortului: “În România, a cărei populaţie actuală este de cca. 21.800.000 locuitori, din 1958 până în prezent au fost înregistrate doar în spitalele de stat peste 22.000.000 de avorturi. Se fac circa 400 de avorturi la cerere pe zi doar în spitalele de stat, rata avorturilor fiind de 480 de avorturi la 1.000 de naşteri, cea mai mare din Uniunea Europeană şi dublă faţă de cea din SUA. În Republica Moldova, a cărei populaţie actuală este de cca. 3.600.000 locuitori, statisticile arată că, după declararea independenţei ţării în 1991 şi până în prezent, au fost înregistrate cca. 750.000 de avorturi.
Organizatorii menţionează că manifestările din Săptămâna pentru viaţă 2015 şi Marşul pentru viaţă 2015 – „Fiecare viaţă este un dar” sunt deschise tuturor celor care împărtăşesc aceste principii şi deziderate.

Marşul este neconfesional şi apolitic şi prin demersul nostru nu solicităm interzicerea prin lege a avorturilor, ci ne propunem să conştientizăm:
1. existenţa, unicitatea, demnitatea şi valoarea fiecărui om începând din momentul concepţiei;
2. că diferite situaţii defavorabile, precum sarcina neaşteptată ori primirea unui diagnostic nefavorabil precum cel de Sindrom Down, conduc la criza de sarcină, o perioadă extrem de dificilă pentru femeie;
3. necesitatea sprijinirii femeilor aflate în criză de sarcină, înainte şi după naştere.

Au transmis organizatorii

Politica