Ieri, instanţa Tribunalului Bucureşti a judecat pe fond acţiunea introdusă de Mihai Rotaru, patronul CSU Craiova prin intermediul Asociaţiei pentru Protecţia Habitatelor Naturale, persoană juridică ce îşi are sediul chiar în imobilul deţinut de Rotaru, de ALTFEL membrii fondatori ai acestei asociaţii sunt oamenii de casă ai acestuia .
Deşi această asociaţie este de foarte mult timp înfiinţată, acest litigiu cu privire la PUZ-ul Balta Craioviţei este singurul demers făcut de această asociaţie în branşă.
Actiunea ÎN CAUZĂ a avut ca obiect declarat anularea PUZ-ului adoptat în mai 2013 de către Consiliul Local al Municipiului Craiova, PUZ care priveşte amenajarea urbanistică pe o suprafaţă de cca. 90 de hectare DE TEREN şi care reprezintă Balta Craioviţei şi terenurile din împrejurimi, în total 50 de hectare, dar şi alte 40 de hectare situate în apropiere.
Prin PUZ-ul adoptat de Consiliul Local al Municipiului Craiova zona în cauză a fost modernizată din punct de vedere urbanistic creându-se premise certe pentru dezvoltare, atât din punct de vedere al infrastructurii şi investiţiilor în zonă, cât şi a măririi suprafeţelor de spaţiu verde.
Astfel că, zona Balta Craioviţei reprezintă cea mai importantă disponibilitate de construcţii în servicii, locuinţe P+15 şi zona ocolului Craiova.
De asemenea în cadrul acestui PUZ este prevăzută şi o arteră, bulevard de 4 benzi care va uni Bulevardul Râului cu Bulevardul Calea Severinului.
Deşi PUZ-ul a îndeplinit toate condiţiile legale această contestaţie a fost făcută de către clanul CSU format din Olguţa Vasilescu, Pavel Badea, Sandu Mircea şi Mihai Rotaru cu intenţia clară de a bloca orice sursă de bani pe care ar putea să o obţină Adrian Mititelu şi implicit echipa de fotbal Universitatea Craiova.
Menţionăm că încă din anul 2013 există mai mulţi investitori interesaţi pentru a investi în aceea zonă sume de ordinul zecilor de milioane de euro, însă aceştia au suspendat orice negociere până la rezolvarea acestui litigiu.
Astfel că prin acţiunile frauduloase făcute de către cei menţionaţi s-a reuşit blocarea pentru cca. 16 luni şi încă 3-4 luni cât va dura apelul, a investiţiei de mare amploarea în aceasta zonă care ar fi creat beneficii financiare oraşului şi multe locuri de muncă.
Crearea acestui litigiu a avut şi ca ţintă falimentarea a doua societăţi, Fotbal Club U Craiova SA şi Cetatea Banilor City SA, firme pentru care cei enunţaţi au făcut tot posibilul să le îngroape.
Blocarea acestor surse de venituri a fost făcută în mod special pentru ca Fotbal Club U Craiova SA să falimenteze şi gruparea abuziv înfiinţată, CSU, să rămână fără concurenţă în oraş şi prin diverse manevre dolosive şi frauduloase să îşi aroge titulatura şi istoria Universităţii Craiova.
Despre toate aceste abuzuri are cunoştinţă şi Direcţia Naţională Anticorupţie care şi instrumentează toate aceste fărădelegi în dosarul 514/P/2014.
Evident că urmează şi scadenţa pentru toate aceste infracţiuni, partea bună este că atât Pavel Badea, cât şi Rotaru Mihai, dar mai ales Municipiul Craiova sunt extremi de solvabili şi averea celor doi, dar mai cu seamă bugetul oraşului Craiova pot acoperi toate prejudiciile create celor două societăţi. Dar despre problemele penale vom reveni cu informaţii înfiorător de dure în zilele următoare.
În concluzie, de ieri din punct de vedere urbanistic terenul de la Balta Craioviţei devinde construibil aşa cum a fost prevăzut în PUZ-ul mai jos prezentat, deorece hotărârea instanţei este definitivă şi executorie.