La Primăria Craiova se lucrează cu frâna trasă, unul dintre posturile cheie din cadrul instituţiei, cel de administrator al oraşului, fiind acoperit momentan tocmai de primarul Lia Olguţa Vasilescu. În luna noiembrie Gheorghe Nedelescu a fost nevoit să îşi dea demisia, iar de atunci atribuţiile au fost preluate de Olguţa Vasilescu.
Surse din cadrul primăriei au precizat că s-a organizat concurs, însă nu s-a prezentat nimeni. Ciudat este faptul că nici presa nu a aflat de acest concurs, era greu să afle alte persoane interesate.
Favorit să devină administrator al oraşului era Radu Preda, fost director la RAADPFL şi RAT Craiova, secretar general al PSD Craiova, însă după alegeri această variantă se pare că a picat.
Sursele noastre ne-au declarat că postul de administrator public al municipiului este dedicat lui Mădălin Romeo Voicinovschi, un apropiat al preşedintelui Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, acesta având drept sarcini supervizarea militanţilor neo-comunişti din mai multe comune din judeţul Dolj. Acesta nu are experienţă în administraţie, însă potrivit surselor noastre ar fi fost deja angajat ca şi consilier la Primărie.
Un alt caz interesant este cel al Nicoletei Miulescu, actualul secretar al Craiovei, care va fi suspendată din funcţie, potrivit legii, pentru că a fost trimisă în judecată într-un dosar instrumentat de procurorii anti-corupţie. Atribuţiile de secretar îi vor fi transferate directorului Direcţiei Juridice, Ovidiu Mischianu, cel care preia legal, în absenţa secretarului, atribuţiile acestuia.
Nicoleta Miulescu a fost trimisă în judecată, alături de fostul primar Antonie Solomon şi Carmen Grigorie, fost consilier juridic la primărie, pentru presupusa retrocedare ilegală a unui imobil şi a unui teren care fuseseră donate statului, în 2007, când, potrivit procurorilor DNA, “inculpatul Solomon Antonie, în calitate de primar al municipiului Craiova şi preşedinte al comisiei de aplicare a prevederilor Legii nr. 10/2001, împreună cu cele două inculpate, şi-au exercitat în mod necorespunzător atribuţiile de serviciu cu prilejul emiterii unei dispoziţii de restituire în natură a unui imobil compus din teren în suprafaţă de 1.310 mp şi clădire în suprafaţă de 330 mp, situat în municipiul Craiova“.
Potrivit articolului 86 din Legea nr. 188/1999 privind Statutul funcţionarilor publici:
Răspunderea funcţionarului public pentru infracţiunile săvârşite în timpul serviciului sau în legatură cu atribuţiile funcţiei publice pe care o ocupă se angajează potrivit legii penale. (2) În cazul în care funcţionarul public este trimis în judecată pentru săvârşirea unei infracţiuni de natura celor prevăzute la art. 54 lit. h (nu a fost condamnată pentru săvârşirea unei infracţiuni contra umanităţii, contra statului sau contra autorităţii, de serviciu sau în legatură cu serviciul, care impiedică înfăptuirea justiţiei, de fals ori a unor fapte de corupţie sau a unei infracţiuni săvârşite cu intenţie, care ar face-o incompatibilă cu exercitarea funcţiei publice, cu excepţia situaţiei în care a intervenit reabilitarea), persoana care are competenţa legală de numire în funcţia publică va dispune suspendarea funcţionarului public din funcţia publică pe care o deţine. (3) Dacă instanţa judecătorească dispune achitarea sau încetarea procesului penal, suspendarea din funcţia publică încetează, iar funcţionarul public respectiv îşi va relua activitatea în funcţia publică deţinută anterior şi îi vor fi achitate drepturile salariale aferente perioadei de suspendare. (4) În situaţia în care nu sunt întrunite condiţiile pentru angajarea răspunderii penale, iar fapta funcţionarului public poate fi considerată abatere disciplinară, va fi sesizată comisia de disciplină competentă. (5) De la momentul începerii urmăririi penale, în situaţia în care funcţionarul public poate influenţa cercetarea, persoana care are competenţa numirii în funcţia publică are obligaţia să dispună mutarea temporară a funcţionarului public în cadrul altui compartiment sau altei structuri fără personalitate juridică a autorităţii, ori instituţiei publice.