luni, octombrie 21, 2024

Ultima ora

Sport

«Educaţia religioasă afirmă sufletul copilului şi îl înalţă prin iubire»

Şcoala Gimnazială Gheorghe Bibescu, din Craiova, a fost gazda Simpozionului Internaţional „Ştiinţă şi Teologie – Componente Complementare ale Educaţiei”, manifestare aflată la cea de-a doua ediţie.
La eveniment au participat 150 de profesori din învăţământul universitar, gimnazial şi liceal, dar şi specialişti din domeniul ştiinţific. Lucrările s-au desfăşurat pe patru secţiuni, atât în incinta unităţii şcolare cât şi on-line. Alături de profesori s-au aflat şi reprezentanţii Fundaţiei „World Parteners”, condusă de Kory Sikstrom, din America. Acesta a vorbit despre importanţa credinţei în viaţa fiecărei persoane şi de rolul pe care îl jocă în luarea propriilor decizii.

Suntem de patru ani în România, iar cea mai mare parte a timpului am petrecut-o în regiunea Olteniei. Mesajul nostru către oameni este acela că, pentru oricare în parte, Dumnezeu a ales un destin şi că este bine să lăsăm lucrurile să se întâmple aşa cum au fost ele scrise. Fiecare om trebuie să aibă un caracter sănătos, să aleagă o cale demnă şi să îşi construiască încrederea în sine prin descoperirea propriei puteri spiritule. Acesta este mesajul nostru. Am avut numeroase colaborări cu instituţiile de învăţământ, dar şi cu persoane din diferitte medii sociale.
Kory Sikstrom, preşedintele Fundaţiei “World Parteners”

În cadrul manifestării s-au susţinut 130 de lucrări prezentate pe următoarele tematici: „Modele de convieţuire socială şi cultivarea valorilor educaţionale”, „Comportamente şi practici de valorificare a educaţiei din perspective religioase şi ştiinţifice”, „Puncte de convergenţă şi delimitări în arheologie şi istorie” şi „Există opoziţie între ştiinţă şi religie?”.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Scopul acestui simpozion constă în valorificarea experienţei şi rezultatelor ce ţin de punctele de convergenţă şi delimitărilor existente între religie, ştiinţă şi civilizaţie în societatea contemporană. Educaţia religioasă afirmă sufletul copilului şi îl înalţă prin iubire. Sunt voci care, în numele libertăţii de conştiinţă, susţin cu vehemenţă eliminarea disciplinei Religie din şcoală. Un astfel de demers ignoră deopotrivă tradiţia şcolii româneşti, prcatica europeană, dar şi impactul actual al educaţiei religioase asupra elevilor. Este de datoria noastră să le deschidem copiilor poarta către cunoaşterea religioasă, şcoala putând juca un rol important în acest sens.
A precizat profesor Adriana Cetăţeanu, Director Şcoala Gimnazială „Gheorghe Bibescu”, Craiova

Politica