Descinderi de amploare ale procurorilor. 49 de percheziţii simultane au fost efectuate la sediile centrale şi sucursalele societăţii de asigurări Omniasig. Surse judiciare au declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, că directorul general şi alţi peste 40 de directori ai Omniasig sunt suspectaţi de anchetatori de implicare în falsificarea mai multor poliţe de asigurare, prejudiciul produs astfel statului fiind de câteva milioane de lei.
Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a anunţat, ieri, printr-un comunicat de presă că “procurori ai Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea de către mai multe persoane a unor infracţiuni de abuz în serviciu şi fals intelectual, pentru care a fost începută urmărirea penală.”
Potrivit aceluiaşi comunicat au fost efectuate “percheziţii simultane în 49 de locaţii (sedii centrale şi sucursale ale unei societăţi de asigurare), situate pe raza municipiului Bucureşti şi a tuturor judeţelor din ţară.”
Societatea vizată de descinderi a specificat, într-un comunicat de presă transmis MEDIAFAX, că procurorii au verificat doar poliţele PAD.
Unicul obiect al acţiunii de verificare desfăşurată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în cadrul Omniasig este situaţia poliţelor de asigurare de locuinţe emise de compania noastră în a doua jumătate a anului 2013, respectiv în perioada de intrare în valabilitate a poliţelor PAD. Compania noastră va colabora pe deplin şi va pune la dispoziţia autorităţilor toate documentele şi informaţiile solicitate. În acelaşi timp, am demarat o investigaţie internă pentru a lămuri în întregime această situaţie.
Se arată în comunicat
Omniasig a început să distribuie poliţie PAD (poliţe de asigurare împotriva dezastrelor) din august 2013.
Potrivit legii, toţi proprietarii de locuinţe au obligaţia să încheie poliţa de asigurare obligatorie, care oferă acoperire împotriva riscurilor catastrofice în limita sumei asigurate de 20.000 sau 10.000 euro, în funcţie de structura constructivă a locuinţei asigurate.
Potrivit MEDIAFAX, datele asociaţiei asigurătorilor din România (UNSAR) arată că, la finele lunii septembrie 2013, Omniasig avea 278.128 de poliţe în vigoare în clasa de asigurări de incendiu şi calamităţi naturale, de la 329.778 la finele lunii iunie 2013, iar în total, la finele lunii septembrie 2013, portofoliul Omniasig număra 1,33 milioane de poliţe, comparativ cu 1,367 milioane la finele lunii iunie 2013.