luni, septembrie 30, 2024

Ultima ora

Sport

Eveniment de amploare la Craiova

Centrul de Studii Politice Post-Comuniste (CESPO) din cadrul Universităţii din Craiova, Facultatea de Drept şi Ştiinţe Sociale, Specializarea Ştiinţe Politice a organizat în zile de  4 şi 5 aprilie cea de-a patra Conferinţă Internaţională “După comunism. Estul şi vestul de analiză’’.  CESPO este recunoscut de Senatul Universităţii din Craiova prin decizia nr. 583B/ 13.12.2012.
La evenimentele organizate cu prilejul celei de-a patra ediţii a Conferinţei Internaţionale Anuale, s-au întrunit peste 165 de profesori, cercetători şi doctoranzi, dar şi 63 de studenţi ( nivel licenţă şi master) ai Universităţii din Craiova şi ai altor instituţii din învăţământul superior din România, dar şi din multe alte ţări din Europa.

Universitatea din Craiova deţine în strategia sa două lucruri esenţiale: internaţionalizarea şi cercetarea. În ceea ce priveşte cercetarea, Universitatea din Craiova încearcă de ani buni să promoveze cercetarea de vârf, iar în ultimii ani a încercat, cu resurse financiare proprii, să investească în cercetare. S-au promovat şi s-au lansat graduri interne, iar de anul acesta vor fi premiate articole în reviste de cercetare ştiinţifică. Universitatea din Craiova urmăreşte să ajungă la un alt nivel în cercetarea ştiinţifică. Pe de altă parte, prezenţa multor persoane din străinătate arată că Universitatea nu doar încurajează internaţionalizarea. Totodată, confirmă direcţia strategică prin diverse evenimente care au loc, cum este, de pildă, această conferinţă. Este o bucurie să descopăr că un colectiv inimos a ajuns la cea de-a patra conferinţă, să văd că de la an la an participă tot mai mulţi oaspeţi din străinătate. Organizatorii şi-au îmbunătăţit modalitatea de promovare a evenimentelor  de cercetare ştiinţifică. În numele domnului rector, Dan Claudiu Dănişor doresc să urez mult succes tuturor în prezentarea lucrărilor conferinţei.
A declarat  prof.univ.dr. Gabriel Olteanu

Toate evenimentele organizate în cadrul conferinţei (panel-uri, workshop-uri, lansări de carte) au asigurat accesul la o reţea de cunoaştere globală, implicând participanţi din peste 17 ţări. Tematica conferinţei a presupus abordarea unor probleme precum: comunism tranziţie şi democraţie, partide politice, sisteme şi campanii electorale, constituţia, statul de drept şi instituţiile politice, politici sociale şi dezvolare regională, politica, media şi comunicarea, politica şi administraţia publică, teorie politică şi societate în tranziţie, economiile în tranziţia post-comunistă, cultură, istorie, ideologie şi educaţie, politica şi reforma în justiţie, religie, minorităţi şi drepturile omului, precum şi integrare, identitate şi mobilitate în Europa.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Sunt bucuros să vă urez un călduros bun-venit la conferinţa noastră. Observ că lucrările din acest an debutează într-un mod inedit. Este cea de-a patra ediţie care debutează în ziua de patru, luna a patra, anul 2014. Mă bucur enorm că un asemenea eveniment a reuşit să adune o participare deosebită. Evenimentul este mai popular de la ediţie, la ediţie. Rezultatele efortului depus se văd cu ochiul liber şi sper ca în timp activităţile demarate de Universitatea din Craiova să deschidă noi oportunităţi pentru studenţii noştri. De asemenea, salut participarea colegilor noştri de la universităţile partenere din Europa şi îi felicit pe studenţii care s-au implicat în buna desfăşurare a acestui eveniment.
A precizat prof.univ.dr. Sevastian Cercel, decan Facultatea de Drept şi Ştiinţe Sociale

«Tema conferinţei este centrată pe dezvoltarea statului în perioada postcomunistă»

Publicarea materialelor se realizează în Revista de Ştiinţe Politice.

Această conferinţă este extrem de importantă pentru facultatea noastră, pentru departamentul nostru şi pentru Universitatea din Craiova. Mă bucur să fiu alături de dumneavoastră şi trebuie să recunosc că pentru mine este un eveniment foarte important, având în vedere că de foarte scurt timp conduc Departamentul de Ştiinţe Administrative, Istorie şi Ştiinţe Politice şi îmi doresc să desfăşor o activitate cât mai bună la nivelul acestuia. Cu siguranţă, nu voi putea să fac acest lucru decât alături de colegii mei şi de toţi cercetătorii care vor participa la numeroasele evenimente organizate în cadrul facultăţii noastre. Tema conferinţei este una foarte importantă, pentru că este centrată pe dezvoltarea statului în perioada postcomunistă. Sunt convins că se pot observa cu uşurinţă transformările la care statul român a fost supus de-a lungul timpului, în ultimii 20 de ani.
A spus  conf.univ.dr. George Gîrleşteanu, director Departamentul de Ştiinţe  Administrative, Istorie, Ştiinţe Politice

«Studenţii de la master şi licenţă participă gratuit, toată reprezentarea se realizează gratuit»

Toate lucrările au fost susţinute în limba engleză. Numărul participanţilor din străinătate a crescut în mod progresiv. Începând din luna octombrie am organizat intershipuri pentru studenţii noştri. Ei participă constant la workshopuri, la traininguri, învaţă cum să organizeze o astfel de conferinţă, să-şi adune materiale şi să susţină lucrarea pentru conferinţă. Studenţii de la master şi licenţă participă gratuit, toată reprezentarea se realizează gratuit, în beneficiul lor, primesc diplome pentru stagiul de practică de şase luni.
A declarat conf.dr. Parmena Olimid , membru CESPO STAFF

Politica