Doljul e campion la arestări

Redactia
4 Min Read

Condamnările din Dosarul Transferurilor trimit în spatele gratiilor trei doljeni: Jean Pădureanu, Gheorghe Popescu şi Gheorghe Neţoiu. Un al patrulea inculpat, Cristi Borcea, s-a născut în comuna gorjeană Cruşeţ, la marginea cu judeţul Dolj iar fosta soţie, Mihaela, este născută la Tălpaş. Patru din cei opt condamanţi în Dosarul Transferurilor sunt olteni la origini, trei din Dolj iar unul din Gorj.  “Decanul de vârstă” este Jean Pădureanu. Sau “Lordul”, aşa cum i s-a spus în lumea fotbalului, vedea lumina zilei acum 77 de ani (ziua de naştere, 22 martie, o va serba în închisoare) la Catane, o comună învecinată Băileştiului. Despre acesta ne-a vorbit ieri, la tefelon, primarul localităţii, Ştefan Ciurea.

Întâmplător, mama mea a fost colegă de clasă cu el. M-a întrebat şi ea ce s-a întâmplat cu nea Jean. Nu a mai trecut de multă vreme pe aici, sunt cel puţin 3-4 ani. Personal, îmi pare rău, dar legea e lege.
A spus gospodarul-şef de la Catane

Primarul Ciurea a mai declarat că Jean Pădureanu a donat echipei locale un set de echipament de joc. De altfel, echipa de fotbal de la catane poartă chiar denumirea echipei pe care Jean Pădureanu a condus-o până de curând, Gloria. “Lordul” a evoluat la Universitatea Craiova (1950-campionatul orăşenesc, 1951-campionatul judeţean Dolj, 1952-1954 campionatul Raionului Craiova, 1954-1956 divizia B) şi la Gloria Bistriţa (1958-1970). În 1964 a fost vice-preşedintele Gloriei Bistriţa, urmând ca în 1995 să fie numit preşedintele aceleiaşi echipe. În ianuarie 2013 s-a retras din funcţia de preşedinte în cea de preşedinte onorific al clubului. Gheorghe Popescu s-a născut şi a crescut la Calafat.  Arestarea sa a picat ca o bombă în lumea fotbalului, pentru că ieri “Baciul” urma să fie ales preşedinte al FRF.  Este unul dintre jucătorii emblematici ai fotbalului românesc, el fiind căpitanul “Generaţiei de aur”, echipă care a obţinut ultimele performanţe notabile la nivel de naţională.  Din păcate însă, asocierea cu fraţii Becali l-a târât pe Gică Popescu în “mocirla” fotbalului românesc şi din salvatorul care s-a vrut a fi la FRF, ajunge “condamnat de lux”.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Gheorghe Neţoiu este născut la Poiana Mare, dar o parte din afacerile sale le transferase în localitatea doljeană Cetate. Pentru împătimiţii fotbalului, Neţoiu va rămâne mereu o amintire urâtă, pentru că pe vremea când era patron la Universitatea Craiova a mutat la Dinamo nu mai puţin de 35 de jucători. În 2012, Gheorghe Neţoiu a fost ales deputat în Craiova, pe colegiul Craioviţa Nouă. El a candidat în tandem cu fostul primar al Craiovei, Antonie Solomon. Hazardul face că foştii colegi din alegeri  ar putea fi colegi de penitenciar. Marţi noaptea, Gigi Neţoiu s-a predat în arestul IPJ Dolj, el urmând să fie încarcerat, probabil, la Craiova.

Sunt pregătit să intru în teren dacă doamna judecătoare aşa a hotărât. Este o hotărâre nedreaptă. În viaţă trebuie să trecem prin toate. Este un mare regret pentru mine şi mă consider nevinovat. De acuma încolo voi vedea ce vor stabili avocaţii. Mai sunt şi alte căi de atac şi vom vedea.
Gheorghe Neţoiu

Share This Article