Până pe 7 martie, obiectele artizanale dedicate sărbătorii Mărţişorului, realizate de către elevii Şcolii Profesionale Speciale din cadrul Penitenciarului de Minori şi Tineri Craiova, vor fi expuse la Muzeul Olteniei. “Parada Mărţişoarelor” este un eveniment adresat elevilor din unităţile de învăţământ doljene şi este organizat şi sprijinit de Muzeul Olteniei şi Consiliul Judeţean Dolj. Manifestarea cuprinde ateliere de creaţie, urmate de vernisajul expoziţiei şi festivitatea de premiere a celor mai frumoase mărţişoare. Conform regulamentului manifestării, tinerii din P.M.T. Craiova au organizat şi expus un panou care cuprinde creaţii realizate în cadrul orelor de curs sub îndrumarea cadrelor didactice ale Şcolii Profesionale Speciale. În acest an, tinerii expozanţi au creat felicitări tematice realizate în metoda quilling, picturi pe sticlă, pe pânză şi mărţişoare.
Astăzi, un grup de patru elevi, realizatori ai creaţiilor expuse, însoţiţi de reprezentanţi ai penitenciarului şi profesori coordonatori, vor vizita expoziţia de la Muzeul Olteniei pentru a se putea bucura de rezultatele muncii lor şi de a aprecia celelalte exponate. Angrenarea minorilor şi tinerilor în astfel de activităţi îşi propune să stimuleze creativitatea elevilor prin activităţi artistice şi să dezvolte la aceştia spiritul competitiv prin activităţi extraşcolare. De asemenea, desfăşurarea de activităţi în comun cu membrii comunităţii contribuie la creşterea şanselor de reintegrare în societate după ieşirea din penitenciar. Paraclisul mitropolitan „Sfântul Gheorghe Vechi” din Craiova găzduieşte până la data de 8 martie o expoziţie de mărţişoare şi felicitări, confecţionate de preşcolarii din cadrul grădiniţelor „Sfânta Ana”, „Iedera”, „Căsuţa Piticilor” şi „Butterfly”.
Împreună cu grădiniţele partenere, desfăşurăm o serie de activităţi frumoase, aşa cum este şi cea din această perioadă de început de primăvară, de ziua închinată femeii creştine. Am încercat astfel să continuăm o tradiţie începută în urmă cu trei ani şi care până în prezent se desfăşoară neîntrerupt. Am mai încercat de asemenea ca activităţile copiilor derulate în cadrul grădiniţelor, alături de doamnele educatoare, să fie puse în valoare şi totodată credincioşii să se bucure de realizările acestor îngeraşi care an de an vin şi aduc lucruri minunate pentru a fi văzute de credincioşii care vin să se roage la Sfânta Cuvioasă Parascheva şi Sfântul Mucenic Gheorghe, ocrotitorii acestui paraclis.
A precizat părintele Mihai Scorbură, de la Paraclisul Mitropolitan „Sfântul Gheorghe Vechi”