Muzeul Olteniei Craiova – Secţia de Ştiinţele Naturii derulează, cu sprijinul Consiliului Judeţean Dolj, în perioada martie 2014 – septembrie 2014, proiectul educativ – interactiv “Weekend Family”, o alternativă interesantă de petrecere a timpului liber. Programul se adresează familiilor ce au copii cu vârste cuprinse între 4-12 ani, şi urmăreşte, prin activităţi realizate într-o manieră ludică şi interactivă, stimularea creativităţii, dezvoltarea comunicării, dobândirea de noi abilităţi intelectuale şi kinestezice, educarea simţului analitic, etc. Specialiştii Muzeului Olteniei Craiova organizează, în cadrul programului, ateliere interactive, dar şi vizite tematice, în expoziţiile Secţiei de Ştiinţele Naturii a Muzeului Olteniei Craiova.În cadrul atelierelor, participanţii au ocazia de a pune în practică diverse tehnici: desen, acuarelă, modelaj în lut, colaj din materiale refolosibile, quilling etc. în funcţie de tema modulului respectiv.
La finalul fiecărei întâlniri, părinţilor/bunicilor li se pune la dispoziţie o fişă a programului, pe care o pot utiliza împreună cu cei mici, pentru recapitularea cunoştinţelor învăţate la muzeu.Pentru derularea optimă a atelierelor, specialiştii Muzeului Olteniei Craiova – Secţia de Ştiintele Naturii au optat pentru organizarea programului pe patru grupe de vârstă: 4-6 ani, 7-8 ani, 9-10 ani şi 11-12 ani.La fiecare modul/şedinţă, se vor accepta maxim 3 familii. Fiecarei grupe de vârstă îi sunt alocate două şedinte (module) pe lună, în ziua de sâmbătă, între orele 9.30 – 11.30.
Temele ce vor fi parcurse în cadrul proiectului vin în întâmpinarea nevoii de cunoaştere, a beneficiarilor Şi aduc inedit, prin maniera de dobândire, astfel:
15, 29 Martie – Micul detectiv – să descoperim Natura;
12, 26 Aprilie – Sanitari ai naturii;
10, 24 Mai – Animale răpitoare şi prădătoare;
7, 21 Iunie – Monumente ale naturii;
5, 19 Iulie – Atelierele Tanti Aneta – metode de conservare şi restaurare a pieselor din muzeu;
2, 16 August – realizarea de către participanţi a unei scenete cu personaje din lumea animală;
6 Septembrie – modul final de premiere.
Pentru derularea în bune condiţii a atelierelor, adulţii trebuie să însoţească copiii pe toată durata şedinţei, la sediul Muzeului Olteniei Craiova. Participarea se face numai pe bază de înscriere individuală în săptămâna în care are loc modulul la care se doreşte să se participe şi în limita locurilor disponibile.Materialele folosite în cadrul atelierelor educativ – interactive sunt puse la dispoziţia participanţilor de către Muzeul Olteniei Craiova.
Înscrierile se pot face la adresele de mail:
[email protected], [email protected] sau la telefoanele: 0766326909; 0251411906.