Noul Consiliu Local din Bănie își va începe activitatea în scurt timp, iar planurile pentru următorii 4 ani, dar și pentru viitorul apropiat nu au întârziat să apară. Președintele PNL Craiova, consilierul municipal Teodor Sas, a vorbit, vineri, în cadrul unei conferințe de presă, despre problemele pe care el și colegii lui vor încerca să le abordeze în noul mandat. Traficul și locurile de parcare din oraș par să fie o prioritate pentru consilierii liberali.
„Vreau să discutăm despre câteva probleme de interes local. În scurt timp, își va începe activitatea noul Consiliu Local. Consilierii PNL vor veni cu foarte multe proiecte, cu privire la problemele importate cu care se confruntă municipiul Craiova. Aici mă refer, în principal, la dezvoltarea infrastructurii rutiere și crearea de locuri de parcare. Sunt două probleme extrem de importate alte orașului nostru, neglijate de administrația PSD, în ultimii 12 ani. Sunt probleme grave, cu care ne confruntăm zi de zi.
Aș începe cu crearea de locuri de parcare. În zona străzilor Matei Basarab și Gheorghe este o zonă verde. Acolo se construiește o fântână arteziană. În acel loc era mai bine să se construiască o parcare. Se puteau face 50-60 de locuri doar dacă era parcare la suprafață. Dacă era supraterană, era un număr mult mai mare. Traficul este complet blocat în acea zonă. Sunt lucruri care se pot face. Sunt propuneri cu care vom veni în Consiliul Local”, a declarat președintele PNL Craiova.
Drumul Expres Craiova – Pitești urmează să fie complet deschis până la finalul anului. Chiar joi, ministrul transporturilor și primarul Craiovei au fost în vizită pe tronsonul 4, acolo unde lucrările înaintează conform planului. Totuși, Teodor Sas trage un semnal de alarmă în acest sens, pentru că, dacă autoritățile locale nu vor fi pregătite pentru deschiderea drumului, traficul de la intrarea în oraș ar putea să fie blocat.
„Toți vor să își însușească Drumu Expres Craiova – Pitești. Este o realizarea a PNL. Primăria Craiova nu are nicio treabă cu acea investiție care se face acolo. În schimb, Primăria Craiova are treabă cu preluarea traficului din acest Drum Expres. De doi ani spun acest lucru și o voi repeta. Traficul se va bloca în zona Teilor-Toamnei. Primăria Craiova nu are nicio inițiativă în acest sens. Trebuie făcută, de urgență, o comisie de specialiști, din toate domeniile, care să gândească soluții pentru preluarea traficului din Drumul Expres. Vom veni de la Pitești la Craiova și ne vom bloca într-o stradă de 6 metri lățime, care nici măcar nu e proiectată pentru trafic greu.
Fac apel către Primărie să lase pozele de pe Drumul Expres, din afara Craiova și să se axeze pe problemele din oraș. Pe dezvoltarea acțiunii rutiere din oraș. Nici măcar nu s-a dat drumul la strada Spaniei, la străpungerea Traian Lalescu. Am mai observat un lucru. La 1 octombrie, blocăm o porțiune din strada Unirii, unde s-a instalat un stâlp în mijlocul străzii. Un stâlp de susținere pentru sania lui Moș Crăciun, când erau 30 de grade afară. Este o problemă gravă, care afectează toți participanții la trafic. Eu fac și acum apel, să găsească o soluție până în luna decembrie. Este total anormal”, a mai spus Teodor Sas.
Fondurile europene – o prioritate
Prezent la Craiova, pentru a participa la conferința de presă, Cristian Bușoi, vicepreședinte PNL, a abordat un subiect național, dar care este important pentru fiecare județ în parte, inclusiv pentru județul Dolj. Mai exact, acesta a vorbit despre fondurile europene și despre problemele pe care România le-ar avea, în prezent, din acest punct de vedere.
„O să abordez un subiect național, dar care are o relevanță extrem de importantă și pentru județul Dolj, care ține de absorbția de fonduri europene. De problemele pe care le avem cu cererea de plată numărul 3 și banii pe care trebuie să îi plătim din PNRR. Mă așteptam ca domnul Marcel Ciolacu și domnul Câciu să aibă răspunsuri mult mai la obiect. Eu știu cât de importate sunt fondurile europene pentru România. România nu își permite să piardă bani europeni. Avem nevoie de investiții. Banii europeni n generează doar o școală, un drum sau un spital, generează locuri de muncă la firmele care câștigă prin licitație corectă.
Toți trebuie să înțeleagă faptul că e prioritatea cea mai importantă. Am mai văzut și în epoca Dragnea ce înseamnă pierderea de fonduri europene. Toate cele trei spitale regionale puteau fi făcute din exercițiul 2014 – 2020. Guvernul PSD de atunci nu a avut ca prioritate acele spitale. Acum, proiectul se află în linie dreaptă, repornit de PNL. Nu trebuie să mai repetăm experiențele de atunci”, a explicat Cristian Bușoi.