sâmbătă, octombrie 5, 2024

Ultima ora

Sport

Arme vândute online. Câte au cumpărat oltenii

Arme vândute online în toată Oltenia! Perchezițiile făcute și în regiunea noastră au dat rezultate. Oltenii au cumpărat și ei de la firma din Ungaria care le-a vândut ilegal, în România, prin intermediul unui site și le-a livrat prin curier.

S-au făcut peste 300 de percheziții, în toată țara, în acest caz. În Dolj au fost găsite 20 de arme și articole pirotehnice.

„Armele descoperite au fost ridicate de polițiști în vederea continuării cercetărilor și pentru stabilirea categoriei din care fac parte”, după cum ne-au transmis reprezentanții Poliției Dolj.

Policlinica Buna Vestire Craiova

În Mehedinți s-au făcut 5 percheziții în acest caz.
„În urma activităților desfășurate, polițiștii au descoperit și ridicat de la domiciliile celor percheziționați 5 arme neletale cu aer comprimat, 4 cu țeava lungă și 1 scurtă, precum și 621 diaboluri”, conform reprezentanților Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Mehedinți.

Alte 5 descinderi au fost în Olt, în localitățile Radomirești, Potcoava și Strejești. Aici, polițiștii au descoperit și ridicat de la domiciliile celor percheziționați trei arme neletale cu țeavă lungă și o armă cu țeavă scurtă.

Percheziții au făcut și polițiștii vâlceni. Trei la număr.
„În urma activităților desfășurate, polițiștii au descoperit și ridicat de la domiciliile celor percheziționați 3 arme neletale, tip pistol, calibru 4,5 mm și 6 mm, 2 arme, neletale, tip pușcă, calibru 6mm și muniția aferentă a acestora”, conform Poliției Vâlcea.

Și în Gorj au fost găsite arme cumpărate ilegal de pe internet.
„Polițiști din cadrul Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Gorj, sub coordonarea Direcției Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase – I.G.P.R., au pus în executare 4 mandate de percheziție domiciliară, pe raza județului Gorj. În urma activităților desfășurate, polițiștii au descoperit și ridicat de la domiciliile celor percheziționați 3 arme neletale, cu țeava lungă, de tir sportiv cu aer comprimat, calibru 4,5, o armă neletală scurtă, tip revolver, calibru 50, 1.238 de diaboluri calibru 4,5, alte 200 de diaboluri calibru 5,5 și 2 sisteme de ochire (lunete)”, au transmis reprezentanții IPJ Gorj.



În toate cazurile se fac cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de nerespectarea regimului armelor și al munițiilor.

Dosarul este instrumentat la nivelul Serviciului de Investigare a Infracționalității de Mediu din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Constanța, sub supravegherea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța.

„Polițiștii au documentat activitatea infracţională a unei societăți comerciale din afara teritoriului țării, care, prin intermediul unui site, ar fi comercializat, pe teritoriul României, către persoane fizice, arme din categoria celor supuse autorizării şi diferite tipuri de muniţie aferente acestora, fără a respecta condiţiile legii privind regimul armelor şi al muniţiilor. Activitatea s-ar fi desfăşurat prin plasarea de comenzi către magazinul online, iar societatea în cauză ar fi livrat armele şi muniţiile către cumpărătorii români, prin intermediul firmelor de curierat care introduc bunurile în ţară, fără a declara acest fapt autorităţilor vamale şi fără a îndeplini condiţiile solicitate de legislaţia naţională în acest domeniu”, au precizat reprezentanții Poliției Române.

Politica