joi, septembrie 12, 2024

Ultima ora

Sport

Marcel Ciolacu pe cale să cadă în capcană

PSD are un bazin electoral tradiţional situat între 2,5 – 3 milioane de alegători. Asta dacă vorbim de alegerile prezidenţiale. Indiferent cine este preşdinte şi candidat poate obţine aceste voturi şi accede în turul al doilea al alegerilor.

La PSD însă preşedinţii care pierd alegerile sunt ejectaţi din partid cu un mare cinism şi fără regrete. Adrian Năstase, Mircea Geoană, Victor Ponta, Liviu Dragnea şi Viorica Dăncilă sunt suficiente exemple pentru Marcel Ciolacu.

Bănuim că cei care-l consiliează sau oamenii din servicii pe care-i crede prieteni l-au convins să intre în competiţia pentru Cotroceni asigurându-l că de data asta va intra cu Nicolae Ciucă şi că PSD va avea de unde aduce voturi în turul doi pentru a înfrînge generalul bîlbâit.

Policlinica Buna Vestire Craiova

I s-a spus că Mircea Geoană va accesa nişte voturi din o zonă netradiţional pesedistă şi că apoi acestea vor veni la PSD, că udemeriştii vor vota în turul doi mai mulţi cu el decât cu Ciucă, că cei din SOS şi AUR îl vor prefera tot pe el în turul doi şi că liberalii nu mai vor avea de unde să ia decât foarte puţin voturi din cele ce au fost pentru Elena Lasconi în primul tur.

Este o capcană extrem de periculoasă.

Singura variantă care-l poate duce acum pe Marcel Ciolacu la Cotroceni este să intre în turul al doilea cu George Simion.

Atunci românilor l i se va spune că între două rele trebuie ales răul cel mic.

Pentru a intra în turul doi liderul AUR trebuie însă ajutat cu voturi pesediste.

Va realiza în cele din urmă Marcel Ciolacu capcana în care poate cădea? Sau are resurse să-l bage pe Simion alături de el în turul doi şi să ajungă preşedinte?

Politica