miercuri, septembrie 11, 2024

Ultima ora

Sport

Interlop din Craiova, care a fost implicat într-o tentativă de asasinare în Italia, extrădat

Interlopul craiovean Florin Cristian Nisipașiu, care a fost condamnat la 15 ani de închisoare pentru o tentativă de asasinare a unui bărbat din Timișoara în Italia, a fost extrădat. Potrivit poliției din Dolj, bărbatul figura pe lista Most Wanted a Poliției Române. Acesta a fost condamnat la 14 ani și 8 luni de închisoare pentru tentativă de omor calificat.

”La sfârşitul lunii iunie 2024, în urma exploatării cu celeritate a unor date şi informaţii obţinute de poliţişti din cadrul Serviciului de Investigații Criminale Dolj, precum şi în urma cooperarii judiciare internaţionale cu autorităţile de aplicare a legii din Belgia, în Bruxelles a fost identificat, prins şi reţinut un bărbat de 38 de ani, din municipiul Craiova.

Bărbatul figura pe lista Most Wanted a Poliției Române, pe numele său fiind emis mandat european de arestare, fiind condamnat la executarea pedepsei de 14 ani și 8 luni închisoare, pentru săvârșirea infracțiunii de tentativă la omor calificat, cu armă letală de foc, asupra unui cetățean român pe teritoriul statului italian.

Policlinica Buna Vestire Craiova

În urma desfăşurării procedurilor judiciarea specifice, bărbatul a fost extrădat în România, escortat și încarcerat în Penitenciarul Rahova”, a transmis Poliția Dolj.

Potrivit unor surse din anchetă, bărbatul a pus la cale un plan pentru a-l asasina pe omul de afaceri din Timișoara pentru că acesta refuzase să investească un milion de euro într-o afacere de trafic cu cocaină.

Florin Cristian Nisipașiu a vrut să îl împuște pe omul de afaceri într-un poligon improvizat din Milano.

Politica