joi, octombrie 10, 2024

Ultima ora

Sport

Târgul de Crăciun din Craiova, cu multe surprize în acest an

Primarul Craiovei, Lia Olguța Vasilescu, a anunțat surprize noi pentru Târgul de Crăciun din oraș. Primarul a vorbit despre un proiect al Liceului de Industrie Alimentară implementat cu ajutorul mai multor restaurante.

Acestea vor crea un nou meniu, pe lângă cel obișnuit, cu mâncăruri tradiționale dintr-o țară Est Europeană. Fiecare restaurant își va alege o țară. Scopul proiectului este că cine dorește să guste puțin din Grecia, de exemplu, o poate face la Craiova.

„Anul acesta o să fie foarte multe surprize, eu vă garantez că suntem mult peste ceea ce a fost anul trecut Târgul de Crăciun și ne-am gândit la un proiect pe care l-au început cei de la Liceul de Industrie Alimentară împreună cu mai multe restaurante, în sensul că, se dorește ca orașul nostru să devină un fel de oraș al gastronomiei Europei de Est. Fiecare restaurant, va adopta, pe lângă meniul pe care în are și câteva rețete dintr-o bucătărie est-europeană. De exemplu, unii pot să își aleagă Grecia, alții Bulgaria, alții Turcia. Cert este că, în momentul în care vei dori să vizitezi de exemplu Europa de Est pentru gastronomie, nu trebuie să mergi în fiecare țară în parte și poți să vii la Craiova și aici vei găsi toate aceste bucătării. Este un proiect mult mai mare și cred că va fi dezvăluit cât de curând. Vom avea mult mai multe surprize și cel mai bine e să veniți să vedeți”, a declarat primarul Craiovei într-o conferință de presă.

Policlinica Buna Vestire Craiova

În urmă cu câteva zile, la vizita premierului țării, Marcel Ciolacu, Lia Olguța Vasilescu a dezvăluit mai multe idei care o să prindă contur la ediția de anul acesta a Târgului de Crăciun din Craiova.

„English Park o să fie punct de atracție pentru turiști, de Crăciun. Nu facem față la numărul de turiști. Avem 30.000 pe seară. În perioada aceea gradul de ocupație este de 100%. O să schimb total strategia față de anul trecut. În primul rând, îl extindem”, a mai explicat primarul Craiovei în urmă cu câteva zile, la întâlnirea cu premierul României.

Târgul de Crăciun de la Craiova s-a situat pe locul 2, anul trecut, la competiția celor mai frumoase târguri de Crăciun din Europa, organizată anual de European Best Destinations, cel mai vizitat site turistic din Europa și partener oficial al Comisiei Europene.

Politica