luni, septembrie 30, 2024

Ultima ora

Sport

Gala Premiilor pentru Directorii Anului 2024. Craiova, gazda etapei de jurizare a regiunii de Sud



18 directori de școală din regiunea de Sud a țării din regiunea de Sud a țării (județele din Muntenia și Oltenia) intră în etapa de jurizare regională a Galei Premiilor pentru Directorii Anului, organizate de AVE (Asociația pentru Valori în Educație). Aceasta se desfășoară pe 29 august, la Craiova și, în premieră AVE a introdus, în procesul de jurizare, o etapă la nivel regional, în care sunt implicați reprezentanți ai companiilor de top din România, prezente în regiune, ai sectorului neguvernamental, ai inspectoratelor școlare, elevilor sau mass-media, au anunțat reprezentanții Asociației. Din juriu face parte și redactorul-șef al cotidianului regional „Jurnalul Olteniei”, Ana-Maria Constantinescu.

„Structura celor trei comisii de jurizare regionale este personalizată în funcție de categoria de premiu, iar membrii fiecărei comisii vor puncta individual fiecare director în cadrul unui interviu de 60 de minute, care se va desfășura fizic sau online.

Astfel, din cei șase finaliști regionali pentru cele trei categorii de premiu – Inovare, Antreprenoriat și Egalitate de Șanse – directorul care va obține punctajul cel mai mare va ajunge în etapa de jurizare națională. Vor fi trei câștigători ai etapei de jurizare regională de la Craiova, care vor accede în faza națională alături de directorii desemnați câștigători în celelalte trei orașe în care vor avea loc jurizări regionale: Galați, Oradea și Cluj-Napoca.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Gala Premiilor pentru Directorii Anului reprezintă ocazia de a demonstra că directorul de școală este un vector de schimbare care oferă un impuls vital comunității educaționale, fiind și o sursă de inspirație pentru alți directori. Cu fiecare ediție a Galei, AVE facilitează parteneriate între școli și companii, școli și ONG-uri și amplifică impactul educației în viața fiecăruia, dincolo de spațiul imediat al școlii”, au precizat, într-un comunicat de presă, reprezentanții AVE.  

Anul trecut, Diana Brătucu, directorul Școlii Gimnaziale „Traian” din Craiova, a fost desemnată „Directorul Anului pentru Antreprenoriat” în 2023.

„Pentru mine, premiul Directorul Anului pentru Antreprenoriat reprezintă cea mai frumoasă recunoaștere a faptelor bune din Școala „Traian” și un motiv de bucurie pentru toți părinții care aleg să își înscrie copiii în școala noastă, pentru toți colegii și copiii noștri. Cu toții am primit o dovadă că suntem pe drumul cel bun, că împreună facem lucruri care contează, că putem avea „o școală ca afară”. Și îndrăznesc să cred că această confirmare ne-a oferit mai multă încredere și mai mult entuziasm care s-au regăsit în rezultatele obținute de elevii noștri la Evaluarea Națională, dar și în numărul de proiecte valoroase implementate în școală cu sprijinul unor oameni și organizații care cred în noi”, a declarat aceasta.

Reprezentanții AVE au mai menționat că decernarea premiilor celei de-a opta ediții a Galei va avea loc pe 24 octombrie, la Opera Națională București, când vor fi premiați 4 directori de școală pentru categoriile Inovare, Antreprenoriat și Egalitate de Șanse, precum și marele premiu, Directorul Anului 2024.   

„Categoria Inovare aduce în prim-plan realizări care au dus la deblocarea unor procese, care au implicat actori din afara școlii pentru îndeplinirea obiectivelor, care au avut în vedere utilizarea tehnologiei sau a elementelor de inovare pentru învățare vizibilă la elevi. Categoria Antreprenoriat vizează competențe demonstrate în gestionarea resurselor și a bugetului, în identificarea și atragerea de venituri suplimentare, dar și abilității de a vedea oportunități acolo unde au existat provocări. Categoria Egalitate de Șanse este dedicată acțiunilor care au ajutat ca fiecare elev să aibă participare școlară, iar cei mai vulnerabili dintre copii să fie integrați și să li se asigure progresul școlar.      

Titlul de Directorul Anului 2024 se acordă unuia dintre finaliștii primelor 3 categorii de premii, care depășește nivelul așteptat al unei categorii și îndeplinește criterii transversale: are o viziune clară asupra direcției în care conduce unitatea de învățământ, dă dovadă de creativitate, abilități de comunicare și negociere, reziliență în fața provocărilor, este un lider inspirațional, știe să își motiveze echipa și să creeze un mediu de învățare bun pentru adulți și pentru elevi”, conform comunicatului menționat.   

Premiul acordat fiecărei categorii constă și în acordarea sumei de 3.500 de euro, bani meniți să sprijine directorii în proiectele pe care le au în derulare în școală sau pentru demararea unora noi. Câștigătorii vor avea și un loc asigurat în cadrul
Programului de Transformare a Școlilor din România coordonat de AVE.   

Despre Asociația pentru Valori în Educație   

Asociația pentru Valori în Educație (AVE) este o organizație non-profit, al cărei principal obiectiv este acela de a aduce sistemul educațional din România în top 10 din Europa, până în 2035. AVE dorește să sprijine  transformarea sistemului educațional din România într-unul care să promoveze respectul, onestitatea, spiritul de echipă și responsabilitatea. Puteți fi la curent cu acțiunile AVE urmărind paginile de LinkedIn, Facebookși Instagram.   

Politica