ÎPS Teodosie: „Seceta e o pedeapsă primită de noi. Când omul greșește, natura se tulbură!”

Delia Pătru
2 Min Read
Foto: Facebook/Arhiepiscopia Tomisului

În România anului 2024, când vorbim de tehnologizare chiar și în agricultură, preoții ies în câmp și se roagă pentru ploaie. Astfel de ritualuri și rugăciuni au avut loc joi dimineață la Constanța, unde chiar Arhiepiscopul Tomisului a ținut o slujbă pentru invocarea precipitațiilor, scrie digi24.ro

Nu este pentru prima dată când Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie, a oficiat astfel de slujbe pentru invocarea ploilor în județul Constanța. Spre sfârșitul lunii iulie au avut loc mai multe rugăciuni pentru a chema ploaia.

ÎPS Teodosie le-a spus reporterilor Digi 24 că a oficiat „zeci, spre 100” astfel de rugăciuni.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Și nu ne oprim până la sfârșitul anului”, a adăugat.

Arhiepiscopul Tomisului a explicat și de ce este nevoie ca preoții să iasă în câmp pentru a chema ploaia: „Pentru că noi am greșit și seceta e o pedeapsă primită de noi pentru că noi suntem în strânsă legătură cu natura, pentru că omul a fost pus să stăpânească toată natura. Când omul greșește, natura se tulbură! Și atunci, cerând iertare pentru păcatele noastre, Dumnezeu se milostivește, ne iartă și ne trimite ploaie.

Seceta extremă din România afectează grav producția de porumb, principalul produs agricol al țării. Guvernul a cerut ajutor financiar de la UE pentru a compensa pagubele pe 4,9 milioane de hectare. Temperaturile de până la 40°C amenință recoltele și rezervele de apă necesare agriculturii și energiei.

Directorul ANM, Elena Mateescu, a avertizat că acest an agricol ar putea fi unul dintre cei mai secetoși din istorie, afectând culturile de porumb și floarea-soarelui.

Share This Article