Oamenilor din zonă li se spune că sunt firme care exploatează parchet
În zone inaccesibile ale pădurilor din Gorj, copacii sunt complet distruși. Arborii sunt doborâți și fragmentați pentru a fi încărcați ulterior în camioane. Drumurile forestiere sunt construite pentru a facilita transportul materialului lemnos. Crescătorii de animale, care în timpul verii își duc vitele, caprele și oile pe culmile montane, asistă la distrugerea pădurilor, unde tăietorii de lemne lucrează fără a fi deranjați, conform Pandurul.
„Cară zilnic mașini întregi de lemne. Au nivelat drumurile forestiere de zici că ești la oraș, doar că sunt de pământ. Noi dacă ne rugăm să le niveleze să ajungem și noi cu animale și cu camionete sus nu se putea. Pe noi dacă ne prind cu lemne imediat ne dau pe mâna poliției pentru un car de lemne ce rămâne de la ei dupe ce aleg buștenii, dar ei cară cu camioanele„, povestește un localnic din comuna Stănești.
Oamenilor din zonă li se spune că sunt firme care exploatează parchet însă cum și cât nu verifică nimeni. „De ani de zile, de când eu vin cu animalele in munte, nu am văzut să vină cineva de la poliție, de la Garda Forestieră, de la Mediu să verifice cum se exploatează parchetul. Pur și simplu, așa cum vedeți și dumneavoastră sunt mii de metri pătrați de pădure defrișați de jos. Au ras efectiv totul. Când te uiți în jur îți vine să plângi, dar în alții crește sufletul de bucurie că se umplu de bani. Ne mai mirăm de ce s-a schimbat vremea, de ce sunt alunecări de teren, cutremure, caniculă. Uite de asta”, a mai adăugat acesta, conform sursei citate.
Tăieri masive de material lemnos sunt raportate în toate localitățile din zona de munte și de sub munte ale județului Gorj.