marți, octombrie 15, 2024

Ultima ora

Sport

Elevii mici și mari, obligați să aibă portofoliu personal pentru alegerea carierei, din toamnă

Elevii din clasa I până în clasa a XII-a vor fi obligați să aibă un portofoliu personal pentru alegerea carierei, după cum notează gandul.ro. Acest tip de dosar va conține toate rezultatele școlare din cei 12 ani de învățământ preuniversitar, diplomele, certificatele, documentele pentru diverse activități și recomandările primite de la profesori.

Iuliana Constantinescu, reprezentant al Asociației Părinților, explică faptul că elevii vor putea să-și afle vocația și să-și organizeze obiectivele și planurile pentru carieră mult mai ușor:

„Acolo ar trebui sa regăsim și nevoile de sprijin, de intervenție, aptitudinile deosebite ale unui copil, nevoile de remediere a anumitor situații, pentru a ști cum putem ajuta din punct de vedere educațional un copil”, a declarat Iuliana Constantinescu, potrivit Antena 3 CNN.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Nu se știe încă dacă portofoliul va fi în format electronic sau sub forma unui voluminos dosar cu șină. Cel mai probabil, se va ține cont și de faptul că cele mai multe școli nu au spațiu suficient pentru a stoca astfel de documente, mai ales fiind vorba despre o perioadă lungă, la fiecare elev.

Politica