Reguli noi în Fantasy Park și în Grădina Botanică din Craiova

Anghel Catalin
5 Min Read

Primăria Craiova vrea să modifice o anexă referitoare la Regulamentul privind parcurile, Grădina Botanică, locurile de joacă, locurile de odihnă, grădinile de cartier şi terenurile de sport, aflate în administrarea Regiei Autonome de Administrare a Domeniului Public şi Fondului Locativ Craiova. Decizia în ceea ce privește modificările ce se vor a fi făcute va fi luată joi, de către consilierii locali, în ședința ordinară.

Modificarea face referire la locurile din cele două parcuri ale Băniei în care câinii au acces: „Art.5. (8) Pe spațiul verde din Grădina Botanică, Fantasy Park și în incinta locurilor de joacă, este interzis accesul câinilor, cu excepția ”câinilor ghid” aflați în situații de lucru (cu un ham special) care însoțesc utilizatorii nevăzători sau aflați în scaun cu rotile”. Totodată, se dorește: „Interzicerea bicicletelor, trotinetelor electrice, autovehiculelor şi vehiculelor, rolelor, patinelor cu rotile sau a scuterelor nemotorizate, plimbarea câinilor și skateboardingul în Fantasy Park”.

Mai mult decât atât. Când vine vorba de Fantasy Park, autoritățile locale sunt extrem de atente cu felul în care investițiile făcute ar putea fi degradate, în timp. Așadar, în regulament ar urma să fie specificată următorul aspect: „Este interzis accesul utilizatorilor și jocul cu mingea pe spaţiile verzi, integral sau parţial în Fantasy Park”. Nu doar regulile vor fi puțin mai aspre, ci și amenzile: „Art.24 lit.b se modifică și va avea următorul conținut: ”b) cu amendă contravenţională de la 50 lei la 200 lei”.

Autoritățile locale au venit și cu explicația și spun că Fantasy Park a fost construit pe un teren viran insalubru, pe care lipsa investițiilor a permis apariția vegetației spontane cu o dezvoltare puternică, favorizată și de condițiile de teren cu declivități accentuate, cu zone în care se adunau gunoi, necontrolat. Aceste zone reprezentau un focar de infecție și era necesară igienizarea zonei. S-a realizat igienizarea zonei. Parcul realizat a fost dotat cu mobilier urban – bănci, coșuri pentru gunoi, pergole, dar și cu toalete publice (nou-construite). S-au plantat specii noi de arbori decorativi, arbuști decorativi, plante ornamentale, plante cu flori, garduri vii și plante cățărătoare, gazon pe zonele verzi și implementarea unui sistem de udare. S-au realizat alei de promenadă, poziționate în interiorul parcului astfel încât să permită o bună circulație a fluxurilor pietonale și totodată să permită un acces facil la funcțiunile și activitățile nou realizate.

Ca lucrări de construcții s-au realizat următoarele puncte de atracție:

• corpuri de clădire (pavilion adulți, pavilion adolescenți, pavilion copii). Toate cele trei corpuri de clădire au structura funcțională similară. În cadrul aceleiași clădiri se poate găsi un spațiu principal de servire / vânzare / desfacere și spații-anexă (spațiul aferent angajaților care servesc / vând și grupurile sanitare, separate pe sexe, inclusive grup sanitar pentru persoane cu dizabilități, găzduit de pavilionul principal / părinți). Pavilionul pentru părinți / adulți se va adresa segmentului de vârstă preponderent (adulți / familii cu copii), fiind cel mai important dintre cele trei corpuri de clădire (din punct de vedere al suprafeței și a prestanței pe care o va avea în cadrul întregului ansamblu). Pavilionul dedicat copiilor va avea suprafața cea mai mică și va simula o casă de hobbit.

• fântână tematică;

• scenă de teatru;

• elemente de joacă pentru copii. Ansamblurile de joacă realizate sunt amplasate pe pardoseli din cauciuc turnate din amestec de granule din cauciuc și poliuretan în diverse culori;

• echipament fitness.

Astfel pentru a preveni o serie de probleme, respectiv, folosirea necorespunzătoare a elementelor din echipamente, acte de vandalism, tulburarea liniştii şi ordinii publice, se impune modificarea Regulamentului privind parcurile, grădina botanică, locurile de joacă, locurile de odihnă, grădinile de cartier și terenurile de sport aflate în administrarea R.A.A.D.P.F.L. Craiova, prin completare”, se specifică în proiectul de hotărâre ce va fi supus votului consilierilor locali din Craiova.

Policlinica Buna Vestire Craiova
Distribuie acest articol