sâmbătă, noiembrie 23, 2024

Ultima ora

Sport

Avioane militare, trimise să stingă incendiul uriaș din Svinița

Avioane militare au fost trimise din nou în Mehedinți, la Svinița, pentru a încerca să stingă incendiul de pădure izbucnit în urmă cu mai bine de o săptămână.

Este deja cea de-a opta zi în care se acționează în această zonă. Peste 100 de hectare au fost mistuite de flăcări. Pădurea afectată este o arie protejată a Parcului Național Porțile de Fier.

Peste 100 de pompieri, pădurari și voluntari, ajutați de două avioane care aruncă apă, încearcă să stopeze înaintarea flăcărilor. Accesul în zonă este însă dificil pentru mașinile de pompieri, așa că cei care participă la operațiune acționează cu ATV-urile, scrie digi24.ro

Policlinica Buna Vestire Craiova

Pentru protejarea zonei pe timp de noapte, s-au constituit dispozitive de protecţie formate din pompieri şi lucrători ai Ocolului Silvic Orşova. Pompierii beneficiază şi de sprijin aerian din partea MApN care a trimis două aeronave Spartan din care se aruncă apă asupra focarelor de incendiu.

„Revenire intervenție Svinița. Se intervine în continuare pentru stingerea incendiului manifestat la litieră în zona localității Svinița. In acest moment, se intervine terestru pe trei sectoare de stingere cu 3 ofițeri și 49 de subofițeri din cadrul ISU Mehedinți, 3 autospeciale de stingere și un autocamion, iar aerian se intervine cu un elicopter Black Hawk (271) din cadrul IGAv, care, până în acest moment a efectuat șapte aruncări cu apă asupra focarelor de incendiu. Alături de pompierii din cadrul ISU Mehedinți, la intervenția pentru lichidarea incendiului participă 45 de lucrători din cadrul Ocolului Silvic Orșova, 5 rangeri ai Parcului Natural „Porțile de Fier”, voluntari și 10 jandarmi din cadrul IJJ Mehedinți”, au transmis, joi, cei de la ISU Mehedinți.

Reamintim că incendiul a izbucnit joi, 4 iulie, inițial la două hectare de pădure de pin cu vârsta de circa 120 de ani în UP II Șvinița, ulterior extinzându-se. În zona afectată accesul este dificil, terenul fiind accidentat, cu pante între 25 și 40 de grade, făcând imposibilă intervenția mijloacelor auto ale pompierilor militari, apa fiind transportată de la mașinile pompierilor cu ATV-urile angajaților de la parcul natural și ocolul silvic.

Politica