luni, octombrie 28, 2024

Ultima ora

Sport

Cornel Popescu, diplomă de recunoaștere de la CIO Lausanne

Un sportiv din comuna olteană Urzica a primit o diplomă de recunoaștere a valorii sale de la Comitetul Internațional Olimpic (CIO) din Lausanne, Elveția.

Este vorba despre Cornel Popescu, iar Primăria Urzica a decis ca sala de sport din localitate să-i poarte numele. Îi va fi acordat și titlul de Cetățean de Onoare

“Cornel (Bebe) Popescu – a primit de la CIO Laussane (Elvetia) – diploma de recunoaștere a valorii și efortului depus pentru a participa la o Olimpiadă, printre altele, a fost înscris în Asociația Mondială a sportivilor Olimpici. Ne bucurăm pentru recunoașterea meritelor, este singurul fiu al localității noastre care a participat la o olimpiadă și îl așteptăm în mijlocul comunității de unde își trage rădăcinile pentru a-i arăta cinstea și respectul pe care îl merită prin acordarea numelui său Sălii de sport din comuna Urzica”, au transmis reprezentanții Primăriei Urzica.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Potrivit evenimentdeolt.ro, Bebe Popescu, așa cum îi spun apropiații, în vârstă de 64 ani, a practicat de-a lungul anilor mai multe sporturi, printre care atletism, bob și rugby.

„Școala generală am făcut-o în Urzica, iar liceul în Caracal, la Industrial. Acolo, la Caracal, la o oră de sport am fost pus să alerg 50 de metri, timpul scos de mine era de campion național la vârsta mea, eu neavând nici pregătire și nici tehnica alergării. Alergam natural, ca la noi pe câmp. Timpul a fost de 6,20 secunde pe 50 metri plat. Am fost luat în vizor de cei de la Clubul orășenesc, iar acolo, sub îndrumarea profesorului de educație fizică Florea Barbu am început să practic atletismul. (…) După liceu am fost admis la IEFS (Institutul de Educație Fizică și Sport) București, unde am continuat încă un an atletismul ajungând la un rezultat de 10,50, la vârsta de 21 ani. Am încheiat socotelile cu atletismul din cauza accidentărilor frecvente și am dat în 1982, la Câmpina, o probă de împins bobul pe o pârtie de antrenament specială, pe distanța de 30 metri, lansat. Am fost surpriza tuturor oficialilor și antrenorilor de bob căci am bătut recordul național deținut de Gheorghe Lixandru, un mare decatlonist și împingător de bob în națională. Am fost admis în lotul de bob imediat, unde, în decursul anilor, am participat la numeroase concursuri internaționale ca împingător al echipajului România 1. Locuri obținute și medalii: locul 5 la Europene în RFG, în 1982, locul 1 la Trofeul Carpați, medalie de bronz la Campionatul Mondial din Italia, Cervinia, în 1984, locul 7 la Jocurile Olimpice de la Sarajevo, în același an 1984, unde pot spune că ne-am clasat pe primul loc la starturi, bătând toate națiunile cum ar fi RDG, URSS, RFG, America, Anglia, Elveția, și așa mai departe. (…) A urmat apoi un transfer la Dinamo București, la rugby, mai mult ca o joacă, însă nu m-au mai lăsat să plec, ajungând în echipa națională după șase luni de pregătire. Am fost câștigător al Trofeului Ziarului «Sportul» pentru cel mai bun marcator de eseuri din campionat, trei ani la rând 1986, 1987, 1988, ani în care am și fost component al echipei naționale a României (numai în returul campionatului național din 1986 a marcat 24 de eseuri, o cifră remarcabilă care l-a situat pe primul loc în topul marcatorilor n.r.). Am jucat numeroase meciuri internaționale, printre care cu Franța, Portugalia, Argentina, Rusia și altele. În acei ani, fiind la Dinamo, am fost angajat al Ministerului Afacerilor Interne, cu gradul de locotenent. În 1990, în urma unor accidentări serioase, am luat decizia să mă retrag din activitatea sportivă, cât și din MAI. Am plecat în Italia în 1990, unde am antrenat cinci ani o echipă de rugby, după care am trecut la Salvamont în Munții Alpi de lângă Elveția, pe partea italiană, unde și acum activez ”, i-a spus Cornel Popescu, potrivit sursei citate.

sursa foto: facebook

Politica