Generația Z are obiceiul de a râde de mileniali pentru purtarea blugilor strâmți sau pentru dorința lor de a fi pe placul tuturor
Mileniali, Generația Z și Boomers. Acestea sunt termeni pe care îi întâlnim des pentru a clasifica o persoană într-o anumită generație, bazându-ne pe anul nașterii și pe anumite caracteristici distinctive.
În societate, ne este familiar fenomenul conflictelor între generații. De exemplu, Generația Z are obiceiul de a râde de mileniali pentru purtarea blugilor strâmți, pentru dorința lor de a fi pe placul tuturor și pentru utilizarea excesivă a emoticonului care plânge de râs, potrivit euronews.ro.
Generația tăcută
Primul grup generațional cuprinde persoanele născute între 1926 și 1945, adică cei care au trăit în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Acest grup este numit adesea „Generația Tăcută” pentru că se crede că tinerii crescuți în acea perioadă au muncit asiduu, dar în general au fost mai puțin vocali. Au fost prezenți, dar nu s-au făcut auziți.
Baby Boomers
Generația baby-boomer este constituită din persoanele născute între 1946 și 1964. Această generație s-a născut într-o perioadă de prosperitate economică de după cel de-al Doilea Război Mondial, când mulți oameni se simțeau încrezători că își pot permite să aibă mai mulți copii, ceea ce a condus la o creștere semnificativă a natalității.
În mass-media, mulți i-au criticat pe membrii acestei generații pentru rezistența lor la schimbările tehnologice, la schimbările climatice și pentru opoziția lor.
Generația X
Generația X este în mod obișnuit definită ca fiind formată din cei născuți între 1965 și 1980. Acest grup este uneori numit „generația pierdută” sau „copilul de mijloc”, deoarece vine după binecunoscuta generație baby-boomer și precede generația milenialilor.
Mulți dintre membrii săi au crescut, de asemenea, într-o perioadă în care ratele de divorț erau mai mari și în care mai multe femei au început să intre pe piața forței de muncă.
Generația Y sau Milenialii
Milenialii (deoarece mulți dintre ei au devenit adulți la începutul mileniului) sau Generația Y sunt cei născuți între 1981 și 1996. Această generație este adesea stereotipată în mod negativ ca fiind leneșă și obsedată de sine. Pe de altă parte, ei sunt mai deschiși la schimbare și mai conștienți de problemele sociale și de mediu decât orice generație dinaintea lor.
Generația Z
Generația Z este cel mai frecvent definită ca fiind cea a persoanelor născute între 1997 și 2012. Cei care fac parte din Generația Z ar avea dificultăți în a-și aminti o perioadă în care ecranele nu reprezentau o parte importantă din viața lor de zi cu zi.
Partea bună este că această accesibilitate la tehnologie și la internet le-a oferit celor din generația Z o abundență de informații, permițându-le să-și lărgească cunoștințele și să fie proactivi în învățare.
Generația Alpha
Există o nouă generație în creștere de care nu mulți au auzit. În câțiva ani, aceștia vor fi mai numeroși decât generația baby-boomers și mulți dintre ei vor trăi până în secolul al XXII-lea.
Generația Alpha îi include, din punct de vedere tehnic, pe cei născuți din 2010 încoace și care, în consecință, au crescut într-o lume complet digitală, dominată de tehnologie, streaming și social media.