joi, octombrie 3, 2024

Ultima ora

Sport

Interlopul român „Rechinul”, la un pas de a fi extrădat din Mexic

Celebrul interlop român „Rechinul” din Craiova, a fost la un pas de a fi extrădat din Mexic. Un judecător a refuzat, vineri, să-l elibereze din închisoare. Avocaţii lui Florian Tudor, zis și „Rechinul” apelaseră la o procedură judiciară specială, prin care au cerut protecţia justiţiei şi punerea în libertate. Apărătorii invocaseră lipsa avizului de extrădare al Ministerului de Externe din Mexic. Doar hârtia oficialilor ministeriali mai lipseşte pentru ca Rechinul să fie trimis în România, scrie Antena 3 CNN.

„Un judecător a refuzat să-i acorde protecţie presupusului lider al bandei Riviera Maya, Florian Tudor”, a fost ştirea care a deschis toate jurnalele în Mexic şi a ţinut prima pagină a ziarelor. Judecătorul i-a refuzat străinului protecția justiției, deoarece, potrivit acestuia, legea nu prevede nicio consecință pentru faptul că Ministerul nu se pronunță în termen de 20 de zile, în condițiile în care un judecător și-a dat deja avizul juridic în acest caz. Florian Tudor a încercat din nou să iasă din închisoare, apelând la o procedură specială prevăzută în Mexic.

Avocaţii săi au invocat că la dosar nu a venit în timpul solicitat de 20 de zile răspunsul Ministerului de Externe al ţării în care este deţinut. Astfel au cerut protecţia judecătorului şi punerea în libertate. Doar că, nici până acum oficialii de la Externe din Mexic nu au semnat pentru extrădarea românului.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Autorităţile mexicane l-au capturat cu mari eforturi, la presiunea autorităţilor americane şi în ciuda corupţiei. De mâini şi de picioare l-au scos în mai 2021 forţele de securitate pe Florian Tudor, zis Rechinul chiar din sediul Procuraturii Generale din Ciudad de Mexico. Agenţii federali aveau o cerere de arestare şi extrădare din partea României pentru şantaj. Iar numele său era legat de multe operaţiuni ilegale de clonări de carduri.

Acum, Rechinul este în cea mai bine păzită închisoare din Mexic: Altiplano. Puşcăria de maximă siguranţă din care a evadat El Chapo şi care are în custodie cei mai de temut traficanţi din Sinaloa.

Politica