Cererea de finanțare a spitalului la proiectul „Creșterea siguranței pacienților în cadrul Spitalului Clinic de Neuropsihiatrie Craiova- reabilitarea și extinderea instalației electrice, de fluide medicale, sisteme de detectare, semnalizare și alarmare incendii și sisteme de detectare, semnalizare și alarmare în cazul depășirii concentrației maxime admise de oxigen” a fost admisă, după cum anunță unitatea medicală.
„Urmează semnarea contractului de finanțare!!! Este prima etapa în inițiativa noastra de a înființa un compartiment de Terapie Intensiva! Multumim, și de acesta data, Primăriei Municipiului Craiova pentru sprijinul acordat!”, se arată într-un comunicat al Spitalului Clinic de Neuropsihiatrie Craiova.
Conform proiectului care a ajuns pe masa consilierilor locali din Bănie, în data de 28.03.2022, UAT Municipiul Craiova, în calitate de Lider de proiect, ar urma să suporte 97,34 % din valoarea proiectului, mai exact 5.221.125 lei. Restul de 2,66%, adică 142.800 lei ar fi cheltuielile Spitalului Clinic de Neuropsihiatrie Craiova, în calitate de Partener.
Potrivit raportului întocmit, proiectul vizează realizarea infrastructurii de fluide medicale, modernizarea si extinderea infrastructurii electrice și realizare sisteme de detectare, semnalizare si alarmare in caz de incendiu la cele 3 cladiri care fac obiectul proiectului, respectiv: Clinica de Neurologie din bvd. Calea Bucuresti, nr. 99 denumita Obiectul 1, Clinica de Psihiatrie 2 din bvd. Calea Bucuresti, nr. 99 denumita Obiectul 2 si Clinica de Psihiatrie 1 din Aleea Potelu, nr. 24 denumita Obiectul 3.
„Pentru Clinica de Neurologie – Obiectul 1 se propun urmatoarele lucrari: realizarea integrala a unui sistem de fluide medicale, compusa din rezervor de oxigen medical, vaporizator atmosferic, statie de back up oxigen medical, compresor aer medical, sistem de tratare-purificare a aerului, rezervor de aer medical, sistem de filtrare finala, panou reductor de presiune, sistem complet de vacuum medical, sistem de oxigenoterapie, sistem de aspiratii secretii cu regulator de vacuum, cu distributie la 36 de paturi de la parterul cladirii, pe console (rampe) medicale; extinderea si modernizarea instalatiei electrice pentru alimentarea instalatiei de oxigen, aer, vacuum descrisa mai sus si a consolelor medicale; modernizarea instalatiei de alimentare cu curent electric in situatia de avarie-alimentare consumatori vitali pentru
a raspunde situatiei actualizate privind consumatorii; realizarea integrala a unei instalatii de detectie, semnalizare si alarmare in cazul depasirii concentratiei maxime de oxigen in atmosfera, la parterul cladirii, pentru spatiile in care se utilizeaza oxigen medical. Pentru Clinica de Psihiatrie 2 – Obiectul 2 se propun urmatoarele lucrari: realizarea integrala a unui sistem detectie semnalizare si alarmare in caz de incendiu; modernizarea locala a instalatiei electrice, inclusiv a celei de alimentare cu curent electric in situatia de avarie-alimentare consumatori vitali, pentru a raspunde situatiei actualizate privind consumatorii. Pentru Clinica de Psihiatrie 1 – Obiectul 3 se propun urmatoarele lucrari: extinderea instalatiei existente la niverul parterului – la etajele 1 si 2 si la mansarda cladirii, pentru realizarea unui sistem de detectie ,semnalizare si alarmare in caz de incendiu cu acoperire integrala pentru toata cladirea; modernizarea locala a instalatiei electrice, inclusiv a celei de alimentare cu curent electric in situatia de avariealimentare consumatori vitali, pentru a raspunde situatiei actualizate privind consumatorii”, se arată în același raport privind aprobarea acordului de parteneriat intre UAT Municipiul Craiova si Spitalul Clinic de Neuropsihiatrie Craiova.