Fata moșului și fata moașei, la Teatrului Național din Craiova

Redactia
4 Min Read

Joi, 9 iunie 2016, la Naționalul craiovean se joacă teatru pentru toată familia!

FATA MOȘULUI ȘI FATA MOAȘEI după Ion Creangă, regia Raluca Păun este o poveste fără vârstă, o adaptare adusă în prezent, un spectacol plin de magie și culoare si are loc de la ora 18:00, la sala Amza PELLEA.

Cea mai nouă producție a Teatrului Național din Craiova vi-i aduce în față pe actorii Monica Ardeleanu, Costinela Ungureanu, Petronela Zurba, Ramona Drăgulescu, Raluca Păun, Marian Politic, Claudiu Mihail.

Vă așteptăm în lumea misterioasă a teatrului să dezvoltați imaginația copilului dumneavoastră și să vă retrăiți propria copilărie!

 

Bilete eveniment:

18,5 lei: 1 copil + 1 părinte / bunic
 22,5 lei: 2 copii + 1 părinte / bunic
 27,5 lei: 1 copil + 2 părinți / bunici

***Elevii, studenții și seniorii beneficiază de bilete la preț redus: 11 lei.

Preocupată și de regie, Raluca Păun – actriță din 2003 a Naționalului craiovean, a semnat deja regia mai multor spectacole din repertoriul Teatrului Național „Marin Sorescu” din Craiova: „Legături de sânge”, de Beth Henley (2011-2012), „Cabina artistelor” de Arnost Goldflam (2012-2013) și „Legături primejdioase” de Choderlos de Laclos (2012-2013). Numeroase spectacole ale Companiei Teatrulescu din Craiova poartă semnătura Ralucăi Păun, dintre acestea amintim „O noapte furtunoasă” de I.L.Caragiale (2009), „Nebănuitele urmări ale unui temperament violent” de A.P.Cehov (2009), „Senzațional”, după piesa „Românie dragă, Elveția mea” de Cornel Udrea, „Cenușăreasa” (2014), regia și textul Raluca Păun.

DECORUL și COSTUMELE sunt semnate de tânăra scenografă Alexandra Panaite, aflată acum la cea de-a doua colaborare cu scena craioveană. Cu multiple preocupări în zona de creație scenografică, Alexandra Panaite a semnat scenografia spectacolului „Exploziv” al T.N.C. și set design pentru numeroase producții de scurtmetraj, remarcate deja la renumite festivaluri de film, naționale și internaționale (Cannes, Anonimul, Next, Timishort). În 2011, Alexandra Panaite a fost laureată cu Premiul 3 în cadrul Concursului Naţional de Scenografie „George Lowendal”, a participat la Expoziţia de grup „Ionescu, Ionesco?”, în cadrul Cvadrienalei de Scenografie de la Praga, iar în 2015 a luat premiul pentru cel mai bun proiect scenografic în cadrul Galei Absolventilor, Master, U.N.A.T.C. 

MUZICA spectacolului este special compusă de Marius Hristescu, dirijor, compozitor și orchestrator craiovean, cunoscut și pentru fructuoasa colaborare cu artistul Tudor Gheorghe. Creația lui Marius Hristescu cuprinde două lucrări corale premiate la concursuri de specialitate, „Două colinde românești” și „Ave Maria”, dar și o uvertură de concert, un concert pentru două viori și orchestră și numeroase lucrări camerale. Cvartetul său de coarde, op.11 „Golful Persic” a obținut „Premiul pentru cea mai bună creație străină” la cea de-a XXI-a ediție a Festivalul Internațional de Muzică Fadjir din Iran. Din decembrie 2004 compozitorul a început colaborarea și cu scena de teatru, compunând și muzica pentru trei dintre spectacolele regizate de Șerban Puiu: „Hotel Europa” de Matei Vișniec (Teatrul Național „Marin Sorescu” din Craiova), „Prințul Frederic de Homburg” de Heinrich von Kleist și „Cui i-e frică de Virginia Woolf” de Edward Albee (Teatrul Național „Radu Stanca” din Sibiu). 

Distribuie acest articol