Profesorii de la FEFS Craiova apreciază performerii naţionalelor universitare

Redactia
6 Min Read

Echipa de atletism a Universităţii din Craiova a obţinut, în acest an, un total de zece medalii la Campionatul Naţional Universitar, ceea ce reprezintă o performanţă bună pentru centrul universitar din Bănie. Majoritatea celor care au format această echipă sunt studenţi ai Facultăţii de Educaţie Fizică şi Sport, doar doi dintre componenţii formaţiei studiind la alte specializări din cadrul Universităţii craiovene. Delegaţia olteană a fost condusă de către două cadre didactie ale catedrei de atletism de la FEFS Craiova, lect.univ.dr. Alina Albină şi lect.univ.dr. Constantin Albină. Performanţele studenţilor craioveni au fost unele care au clasat Universitatea din Craiova pe locul trei în clasamentul general, sub Universitatea din Piteşti şi cea din Bacău.

“Majoritatea sportivilor noştri au fost alergători, din păcate nu am avut pe nimeni la sărituri sau aruncări, unde participau de obicei mai mulţi din partea noastră. Sportivii noştri au obţinut nişte rezultate foarte bune, am avut patru titluri naţinale, 3 medalii de argint şi 3 medalii de bronz. Un bilanţ pozitiv pentru noi, nu la fel de bogat precum cel de anul trecut, dar unul foarte bun. Datorită acestor rezultate ne-am clasat pe locul trei în clasamentul general, din 23 de Universităţi din România, ne-au întrecut doar centrele universitare din Piteşti şi Bacău. Toţi studenţii noştri participanţi au obţinut cel puţin o medalie, dacă nu au urcat pe podium la individual, au făcut-o la ştafetă”, a declarat lect.univ.dr. Constantin Albină.

Profesorul Constantin Albină a mai declarat că echipa craioveană ar mai fi putut obţine o medalie de aur prin Daniel Budin, care din nefericire s-a “rupt” în cursa finală de 100 metri, pe care o putea câştiga.

“Mai puteam obţine o medalie de aur prin Daniel Budin, care s-a accidentat chiar în finala cursei de 100 de metri, când îl conducea pe principalul adversar şi avea toate şansele să câştige. Cred că a făcut o ruptură musculară pentru că nu s-a mai putut mişca. Tot el putea obţine o medalie şi la 200 metri, dar din păcate a intervenit acea situaţie nefericită”, a mai spus acesta.

Decanul FEFS Craiova îi felicită pe studenţii medaliaţi

Prof.univ.dr.Marian Dragomir a comentat rezultatele obţinute de sportivii craioveni la universitare ca fiind unele bune în condiţiile în care nu au participat toţi atleţii de performanţă care studiază la FEFS Craiova şi lipsa unei baze sportive de atletism corespunzătoare în oraşul nostru.

“A fost o ediţie la care chiar suntem mulţumiţi de cum au evoluat sportivii noştri. Este adevărat că nu am putut să aliniem cea mai bună echipă pentru că foarte mulţi sunt angrenaţi în competiţii la nivel internaţional încercând să îşi facă baremul pentru a participa la Jocurile Olimpice. Dar şi în aceste condiţii spun că a fost o reuşită pentru studenţii Universităţii din Craiova, pentru că au fost şi doi studenţi de la alte facultăţi care au completat echipa de atletism. Am obţinut un loc trei de care noi suntem încântaţi, pentru că sunt alte universităţi de prestigiu cu rezultate excepţionale la atletism şi mai ales că oraşul Craiova nu are, la acest moment, o bază de atletism amenajată în condiţii corespunzătoare. Deţinem o pistă la noi la facultate, care este singura din oraş, acum, dar nu este nici ea cea mai potrivită. Una peste alta, îi felicit pe toţi studenţii care au participat la această competiţie. Urmează ca Universitatea să organizeze o festivitate de premiere pentru toţi cei care au obţinut rezultate la campionate naţionale universitare, competiţii internaţionale, la toate disciplinele sportive şi nu numai”, a declarat prof.univ.dr. Marian Dragomir.

Decanul facultăţii de sport a spus câteva cuvinte şi despre rezultatele echipei masculine de baschet a Universităţii din Craiova, care, în urmă cu aproximativ o săptămână, a pierdut finala Campionatului Naţional Universitar în faţa formaţiei din Piteşti, obţinând locul secund, după ce anul trecut reuşise să câştige competiţia.

“Este un rezultat foarte bun într-o competiţie în care mereu lupta se dă între Craiova şi Piteşti, cele două centre universitare având cele mai performante echipe masculine la baschet. Putea să câştige oricare dintre echipe, din câte am înţeles meciurile au fost extrem de echilibrate. S-a întâmplat ca anul acesta, probabil pentru că a fost şi gazda competiţiei, Universitatea din Piteşti să câştige locul întâi. Ne mulţumim şi cu acest loc doi şi sperăm ca anul viitor, pentru că mare parte din echipa noastră se păstrează şi în următorul an universitar, să putem să revenim pe primul loc”, a mai spus decanul FEFS Craiova.

 

Distribuie acest articol