Intervenţie cu forţe majore ISU, la un hotel din Craiova

Redactia
3 Min Read

Un hotel din Craiova a fost cuprins de flăcări, ieri. Peste 200 de persoane se aflau înăuntru.         

Datorită funcţionării la capacitate maximă a maşinilor de gătit, grăsimile acumulate în interiorul hotelor şi a tubulaturii de ventilaţie s-au aprins şi astfel a izbucnit un puternic incendiu care a cuprins instalaţia de aerisire şi climatizare şi avea tendinţe de propagare pe orizontală, la restaurant şi pe verticală la nivelele superioare.

Culoarele de la parter şi etajele superioare au fost invadate de un fum dens şi înecăcios generând panică în rândul persoanelor aflate în clădire. 

Policlinica Buna Vestire Craiova

Aşa a arătat şcenariul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Oltenia”, al judeţului Dolj, pentru desfăşurarea unui exerciţiu cu mijloace în teren.

Exerciţiul a avut drept scop verificarea modului în care toate structurile Sistemului Judeţean de Management al Situaţiilor de Urgenţă se coordonează şi răspund unui astfel de eveniment. De la modul în care este evaluată informaţia, analiza situaţiei şi stabilirea variantelor optime de intervenţie, până la intervenţia efectivă în teren, toate au fost puse în scenă pentru a înlătura incendiul fictiv de la hotelul craiovean.

La exerciţiu au participat mai multe structuri: Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă; Instituţia Prefectului Judeţului Dolj; Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă Craiova; Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Oltenia” al Judeţului Dolj; Serviciul Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare (SMURD); Inspectoratul de Poliţie Judeţean Dolj; Inspectoratul de Jandarmi Judeţean “Mihai Bravul” Dolj; Gruparea de Jandarmi Mobilă “Fraţii Buzeşti” Craiova; Serviciul de Ambulanţă Judeţean Dolj; Direcţia de Sănătate Publică Dolj; Centrul de Educare Canină – filiala Oltenia; Poliţia Locală Craiova; GDF Suez; CEZ Distribuţie.

La acţiune au participat 18 autospeciale şi 85 efective ale ISU “Oltenia” Dolj şi 17 autoturisme plus 48 efective ale structurii componente CJSU.

Obiectivele exerciţiului au fost verificarea viabilităţii Planului de intervenţie în caz de incendiu la Hotel, verificarea viabilităţii Planului Roşu de intervenţie, verificarea interoperabilităţii forţelor angrenate pentru gestionarea situaţiilor de urgenţă generate de un incendiu la un hotel, exersarea cooperării interinstituţionale, precum şi aplicarea procedurilor existente la nivelul  domeniilor de competenţă şi dezvoltarea deprinderilor de lucru în echipă a personalului din cadrul forţelor de intervenţie.

Desfăşurarea exerciţiului a durat aproximativ două ore, cât ar fi durat şi într-un caz real. 

Share This Article