Sfârşitul săptămânii trecute a adus la Caracal şi Corabia două momente de reală cultură.
La Caracal, vineri, 18 martie, în cadrul minunatului Teatrul Naţional “ Ştefan Iordache“, a fost lansată cartea ”Mănuşa de catifea” a lui Nicolae Paul Mihail – Nicomah. Este absolute necesar să amintim câţiva participanţi: istoricul Dumitru Botar ( INIMA judeţului Romanaţi, profesorul Paul Aretu ( membru al Uniunii Scriitorilor din România ), prof. Ion Zăuleanu, ing. Liviu Vatamanu etc.
În aceeaşi zi, dar seara, în acelaşi loc mirific, a avut loc comemorarea a 3 ani de la plecarea autorului la cele veşnice.
Toată această manifestare, în primul rând, de SUFLET a fost posibilă doar datorită implicării acestui MECENA caracalean: Marian Doldurea. Aşa cum corect spunea dr. Liviu Radu: “ Sponsorul acestui eveniment cultural este vecinul şi bunul meu prieten, Marian Doldurea“.
La Corabia, o altă lansare de carte, vineri, 18 martie, în sala de şedinţe a Primăriei, volumul ,,Îngerii războiului au vorbit" al autorului Alexandru-Mihai Gulie. Invitați de onoare în cadrul evenimentului au fost: scriitoarea Carmen Zamfirescu şi lect. univ. dr. Florian Olteanu.
Referitor la această manifestare culturală Dan Oltean, consilier personal al edilului corabian, ne-a declarat: “ Primăria, prin domnul primar, susţine arta, literatura, arta plastică. Nu este doar o datorie de onoare, o obligaţie morală, este şi o dorinţă, un deziderat “.
Cuvintele scriitorului craiovean, Jean Băileșteanu, sunt edificatoare: “…Cartea de față, Îngerii războiului au vorbit, înseamnă și debutul autorului. De la început și până la sfârșit, volumul se citește pe nerăsuflate, cu o maximă curiozitate, ceea ce ne obligă să credem că avem de-a face cu un foarte talentat și captant prozator”.
Poate că în oraşe, precum Caracalul şi Corabia, industria a murit, dar cultura nu.