vineri, octombrie 4, 2024

Ultima ora

Sport

Victorie​ facilă pentru „Stejari”, retragere de vis pentru „Autobuz”

România a învins Germania cu 61-7 (27-0), în a patra etapă din Cupa Europeană a Naţiunilor Divizia 1A, ediţia 2016, o partidă controlată în totalitate de echipa noastră naţională, care a prilejuit retragerea lui Ovidiu Toniţa, poreclit "Autobuzul din Carpaţi", iar pentru Florin Vlaicu atingerea numărului de 700 de puncte marcate în contul Stejarilor.

Deşi Germania a început hotărâtă să-şi joace şansa, Stejarii au reuşit să deschidă scorul încă din minutul 7, când Jody Rose a trimis inteligent un balon de urmărire recuperat de Adrian Apostol. Acesta, după câteva fente, a destabilizat defensiva adversă şi a marcat prima încercare a partidei, transformată de Florin Vlaicu.

Până la jumătatea primei reprize presiunea asupra adeversarilor a crescut, aceasta materializându-se prin două tentative de ţintă concretizate în puncte de Florin Vlaicu, în minutul 30 trupa lui Kobus Potgieter suferind o eliminare temporară după ce Michael Poppmeier a văzut cartonaşul galben.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Superioritatea numerică a fost exploatată eficient şi rapid, astfel că în urma unei margini la cinci metri de terenul de ţintă al oaspeţilor, Stelian Burcea a intrat în forţă, dar a fost placat, faza fiind continuată de Ovidiu Toniţa, care şi-a încununat retragarea din echipa naţională cu al 14-lea eseu înscris în tricoul Româmiei.

Cea mai spectaculoasă acţiune a meciului a reuşit-o Eugen Căpăţână, care a pătruns senzaţional prin defensiva nemţilor şi, după ce a evitat trei placaje câştigând aproximativ 35 de metri, i-a pasat decisiv lui Viorel Lucaci, eseul flankerului nostru transformat de Florin Vlaicu stabilind rezultatul pauzei, 27-0.

În partea secundă, jocul a păstrat acelaşi aspect cu Stejarii în ofensivă şi Stelian Burcea a marcat încercarea care a asigurat bonusul ofensiv, reuşita acestuia la numai câteva minute distanţă fiind urmată de o alta, semnată de Paula Kinikinilau în urma unei faza rapide purtate la mână cu Stephen Shennan, autor al pasei decisive.

Minutul 61 avea să aducă un nou eseu pentru România, Ionuţ Botezatu pasându-i lui Stephen Shennan care a marcat la colţ, prin transformarea izbutită Florin Vlaicu ajungând la 700 de puncte în contul echipei naţionale, iar scorul devenea 49-0.

Germania a redus din diferenţă prin eseul marcat de Schosser, dar până la finalul partidei Paula Kinikinilau a finalizat de două ori în terenul de ţintă al acestora, ultima reuşită în urma unei curse a lui Ovidiu Melniciuc care a recuperat balonul la o greşeală a nemţilor astfel conturându-se rezultatul final: România-Germania 61-7.

 

"Sunt foarte onorat că am terminat această carieră de internaţional pe acest stadion moldovenesc. Mă bucur că au fost suporterii lângă noi, le mulţumim. Ne-au ajutat, ne-au suportat. Îi aşteptăm în continuare la stadion pentru meciurile viitoare. Felicit băieţii, au făcut meci mare, au dat dovadă de caracter şi determinare extraordinară. Plec de lângă o echipă extraordinară, nişte colegi care pe viitor vor face suprize frumoase", a declarat la finalul meciului Ovidiu Toniţa.

Antrenorul echipei naţionale, Lynn Howells, s-a declarat şi el mulţumit de evoluţia elevilor săi: "Cred că am demonstrat că nu suntem o echipă unidimensională, nu câştigăm doar prin înaintare, cred că rugby-ul arătat astăzi a fost de calitate, eseurile au fost deosebite. Am progresat, acesta era scopul acestei competiţii. Au fost jucători diferiţi, am schimbat echipa la fiecare joc dar am jucat în continuare rugby de calitate. Cred că am progresat mult, dar mai avem mult de muncă. Încă mai facem greşeli pe care nu ar trebui să le facem, măcar încercăm să jucăm diferit, cred că este modul prin care putem progresa, este imposibil să jucăm doar pe înaintare, toată lumea înţelege asta şi este uşor de apărat. Acum am arătat că putem juca mai expansiv şi devine mai dificilă apărarea".

Pentru Stejari urmează pe 19 martie, la Tbilisi, partida decisivă pentru titlul de campioană a ediţiei 2016 din Cupa Europeană a Naţiunilor împotriva Georgiei.

 

Clasamentul Cupei Europene a Naţiunilor Divizia 1A, ediţia 2016, se prezintă astfel:

 

                             M      V       E       I         P       B       T      

1. Georgia           4       4       0       0       16     3       19    

2. România                   4       4       0       0       16     3       19    

3. Rusia               4       2       0       2       8       1       9      

4. Spania             4       1       0       3       4       3       7      

5. Germania        4       1       0       3       4       1       5      

6. Portugalia       4       0       0       4       0       1       1

 

 

 

 

Politica