miercuri, octombrie 2, 2024

Ultima ora

Sport

Şah-mat?

Craiovenii care au mers, miercuri seara, la Sala Polivalentă, la concertul dedicat interpretei Maria Ciobanu au avut parte de o surpriză neaşteptată. Pentru unii bună, pentru alţii mai puţin bună, surpriza a fost adusă de fostul primar al Craiovei, Antonie Solomon, şi actualul primar al Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu. Aceştia au asistat la spectacol stând unul lângă altul, iar la un moment dat au urcat pe scenă pentru a-i mulţumi şi a-i oferi o Diplomă de Excelenţă Mariei Ciobanu pentru promovarea tradiţiei.

Antonie Solomon s-a declarat surprins că a fost invitat de Olguţa Vasilescu să urce pe scenă, i-a luat mâna şi i-a mulţumit pentru că i-a continuat proiectele.

„Eu nu eram pregătit pentru un asemenea eveniment, dar un buchet de flori pregătisem pentru doamna cântecului popular românesc, un ambasador al folclorului nostru, în ţară şi în afara ţării. Nimeni în ţara asta nu a cântat aşa frumos dragostea faţă de mamă, de tată, de copil, de persoana iubită, de frumuseţile patriei, ca Maria Ciobanu”, a spus Antonie Solomon, îngenunchind în faţa artistei şi sărutându-i mâna.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Fostul primar al Craiovei a continuat: „Datorită acestui turneu, a doamnei Maria Ciobanu m-am întâlnit după patru ani cu Lia Olguţa Vasilescu, primarul Craiovei. Îi mulţumesc că a terminat acele proiecte bune pentru Craiova şi îi urez succes pentru că sunt convins că vor veni multe, multe lucruri care îi vor bucura pe craioveni”.

Faptul că cei doi primari au stat unul lângă altul a stârnit o serie de reacţii în rândul altor candidaţi la funcţia de primar al Craiovei, aceştia criticându-i pe protagonişti.

Revenind însă la spectacol, reamintim că acesta a fost organizat, la fel ca şi cel din seara precedentă, în cadrul programului național-cultural “Artă contra Drog 2016”, inițiat de Asociația Culturală de Teatru, Muzică și Film “Dracula” și CIADO România, Centrul Internațional Antidrog și pentru Drepturile Omului, președinte academician Constantin Bălăceanu Stolnici. Prin acesta organizatorii au urmărit informarea publicului asupra riscului consumului de droguri și oferirea ca o alternativă sănătoasă de petrecere a timpului liber, a consumului de artă.

Nu ştim cât s-a reuşit informarea publicului, numeros de altfel, circa 4.000 de oameni asistând la spectacol, mulţi dintre ei reclamând faptul că sonorizarea nu a fost bună, iar înălţimea scenei şi aşezarea scaunelor nu le-a permis să vadă mai nimic. Unii dintre aceştia vor să depună plângere la OPC.

Reprezentanţii Sălii Polivalente din Craiova ne-au declarat că toată desfăşurarea spectacolului a fost decisă de organizatorii evenimentului, sala fiind doar închiriată.

 

 

Politica