marți, octombrie 1, 2024

Ultima ora

Sport

“Weekend family” la Muzeul Olteniei Craiova

Muzeul Olteniei Craiova, Secţia de Ştiinţele Naturii, cu sprijinul financiar al Consiliului Judeţean Dolj, derulează, începând cu data de 19 martie, proiectul cultural educativ interactiv “Weekend family”, ce va miza nu numai pe decelarea, prezentarea şi valorizarea patrimoniului ştiinţific deţinut, dar şi pe caracteristiciile creative şi culturale ale publicului craiovean.

Dedicat familiilor cu copii având vârste cuprinse între 4-12 ani, programul propus de către specialiştii Muzeului Olteniei Craiova, urmăreşte, prin activităţi realizate într-o manieră ludică şi interactivă, stimularea creativităţii, schimb reciproc de informaţii, dobândire de noi abilităţi intelectuale şi kinestezice, educarea simţului analitic, atât ale copiilor cât şi ale adulţilor.

Proiectul cuprinde opt module ce acoperă în totalitate specificul Şecţiei de Ştiinţele Naturii: “Micul detectiv – să descoperim natura (19 martie, 2 aprilie), “Sanitari ai naturii” (16 aprilie, 30 aprilie), “Animale răpitoare şi prădătoare” (14 mai, 28 mai), “Ateliere Tanti Aneta – metode de conservare şi restaurare a pieselor de muzeu” (11 iunie, 25 iunie), “Realizarea unei scenete cu personaje din lumea animală” (9 iulie), “Incursiuni în organismul uman” (8, 22 octombrie), “Universul şi sistemul nostru solar” (12, 26 noiembrie), “Realizarea unei scenete cu personaje fictive din Univers şi Sistemul nostrum solar” (8 decembrie), Module finale de premiere (23 iulie, 22 decembrie).

Policlinica Buna Vestire Craiova

Weekend family

Mămici, tătici, bunici, copii …

Vreti să vă petreceţi altfel timpul liber alături de cei dragi?

Vă oferim această alternativă, de două ori pe lună, în weekend, sambăta (între orele 9.30 – 11.30), timp de 2 ore!

În ce constă programul?

  • vizită activă tematică în expoziţiile Secţiei de Stiinţele Naturii a Muzeului Olteniei Craiova;

  • atelier de creaţie liberă (având ca și model o temă specifică Secţiei de Stiinţele Naturii – un animal, un ecosistem, o planetă etc.).

În cadrul atelierului, participanţii au ocazia de a pune în practică diverse tehnici: desen, acuarelă, modelaj în lut, colaj din materiale refolosibile, quilling, string art, decoupage, glass art etc., în funcţie de tema modulului respectiv.

La finalul fiecărei întâlniri, părinţilor/bunicilor li se pune la dispoziţie o fişă a programului, pe care o pot utiliza împreună cu cei mici, pentru recapitularea cunoştinţelor învăţate la muzeu.

Cum mă pot înscrie?

La începutul fiecărei săptămâni, se va afişa tema pentru weekend-ul în curs.

Participarea se face numai pe bază de înscriere individuală până în ziua de joi, inclusiv, din săptamâna în care are loc modulul la care se doreşte să se participe şi în limita locurilor disponibile.

Pentru fiecare grupă, formată din maxim 4 familii (8-12 persoane), au loc două şedinte (module) pe lună, în ziua de sâmbătă, între orele 9.30 – 11.30.

Înscrierile se fac la adresele de e-mail: [email protected], [email protected], sau la telefoanele: 0766326909; 0251411906, unde veţi furniza informaţii care să conţină: datele personale (nume, prenume, vârsta participanţilor şi număr de participanţi din cadrul familiei) şi date de contact (nr. de telefon, adresă de e-mail).

Adulţii trebuie să însoţească copiii pe toată durata şedinţei.

Pentru ca activităţile să se poată desfăşura în condiţii de calitate, la fiecare atelier creativ în parte se vor accepta maxim 4 familii.

Persoanele care se înscriu în cadrul programului, vor fi contactate telefonic.

 

 

Politica