miercuri, octombrie 2, 2024

Ultima ora

Sport

Pavel Badea, despre situaţia Colegiului Naţional Carol I: „Noi eram cei care trebuia să luăm decizia de reconsolidare a acestei clădiri. Sper ca, în următoarea perioadă, executivul Primăriei să aloce resursa financiară”

Candidatul PNL la funcţia de primar al Craiovei, Pavel Badea, a declarat, duminică, într-o conferinţă de presă că cere autorităţilor locale să găsească soluţia financiară pentru reabilitarea Colegiului Naţional Carol I.

„Sunt foarte multe nemulţumiri ale părinţilor, există un protest al profesorilor din Carol vizavi de închiderea corpului central al clădirii. Avem o strângere de inimă toţi care avem copii la Carol. Eu sunt unul dintre cei care are copilul la liceul Carol şi care are momente când se gândeşte că dacă se întâmplă ceva riscul este foarte mare să se întâmple o nenorocire cu copilul meu, copiii noştri. Sunt în momentul actual condiţii grele pentru elevi. Sunt aproximativ 15 clase care nu mai pot fi folosite de copiii noştri, sunt grupuri sanitare insuficiente. Acest liceu merită mai mult. Nu s-au făcut lucruri suficiente pentru ca acest liceu să poată fi considerat rezolvat din punct de vedere al infrastructurii. La deschiderea anului şcolar, în anul 2012, primarul în funcţie a promis cadrelor didactice, profesorilor, părinţilor că în mandatul dânsei se va rezolva problema în Carol. Nu s-a întâmplat acest lucru. Totodată, în momentul actual nu avem încă studiu de fezabilitate, un plan tehnic pentru a începe lucrările care vizează reconsolidarea şi reamenajarea corpului principal. Corpul principal aparţine patrimoniului Primăriei. Noi eram cei care trebuia să luăm decizia de reconsolidare a acestei clădiri. Sper ca în următoarea perioadă executivul Primăriei să aloce resursa financiară cât mai rapidă. Altfel liceul va intra într-un con de umbră. Deja, în ultimii patru ani, s-au pierdut peste 200 de elevi din numărul de elevi ai liceului.

În 2013, am fost singurul consilier care am depus un amendament şi el a fost acceptat de executivul Primăriei pentru amenajarea de terenuri de sport, este singurul depus pentru un liceu şi acceptat. Pentru reabilitare am avut informaţii privind dorinţa executivului de a-l pune pe lista de priorităţi. Din nefericire nu s-au găsit resursele necesare, nu s-au găsit disponibilităţile pentru a se depune pe proiecte europene pentru că suma este foarte mare, din ce avem noi ca informaţii, este în jur de 15 milioane de euro pentru refacerea acestui corp principal. Trebuiau făcute mult mai multe eforturi. În acest an s-a aprobat în buget 412 mii lei pentru SF şi PT”, a declarat consilierul local Pavel Badea, candidatul PNL la funcţia de primar.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Pavel Badea a mai declarat că toată lucrarea ar fi putut fi suportată din bugetul local dacă Primăria nu ar fi trebuit să suporte cheltuieli legate de proiecte pe fonduri europene nefinalizate la timp.

Deputatul Ionuţ Stroe, şeful de campanie al lui Pavel Badea, a afirmat că:

“Acesta nu este un obiectiv politic, ci este o cauză pe cât se poate de sinceră şi urgentă. Nu ai cum să stai deoparte când este vorba de un colegiu care a dat elitele oraşului, o clădire de patrimoniu, o clădire reprezentativă. E vorba de siguranţa a peste 2.000 de suflete, profesori şi copii, care este periclitată în acest moment. Tot ce ne dorim este o reacţie cât mai rapidă a autorităţilor şi ieşirea din nepăsare. Starea liceului s-a deteriorat permanent, noi am tot aşteptat că se va întâmpla ceva”.

 

 

 

 

 

Politica