miercuri, octombrie 2, 2024

Ultima ora

Sport

10 lei un maidanez, hotărâre a Consiliului Local Corabia

La Corabia, primarul a pus preț pe capul maidanezilor. Fiecare cetățean care duce la adăpost un câine primește 10 lei. 

Primăria Corabia a înfiinţat un adăpost pentru câinii fără stăpân. Au fost aduse cuşti moderne de la Londra şi angajaţi specialişti, iar adăpostul a fost autorizat de DSVSA Olt. Mai mult de atât, pentru a reuşi să strângă într-un timp scurt toţi câinii maidanezi din oraş, autorităţile au adoptat o hotărâre prin care fiecare corăbian ce duce un patruped la adăpost va fi recompensat cu 10 lei, informează gazetanoua.ro.

„Acesta adăpost a fost autorizat de DSVSA Olt, aici a fost bătălia cea mai dură, pentru că am îndeplinit toate condiţiile. Într-o săptămână au fost strânşi deja o sută de câini. Adăpostul a fost înfiinţat pe structura de economie socială şi suntem obligaţi să păstrăm locurile de muncă un an, iar entitatea trei ani. Adăpostul are o capacitate de 90 de locuri de cazare, dar la 14 zile putem să mai scăpăm din ei. Avem şi medic veterinar, zece cuşti automate de prindere aduse de la Londra, aşa i-am prins pe toţi. Toată dotarea a fost finanţată tot din bani europeni”, a spus Iulică Oane, citează gazetanoua.ro. 

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Avem o Hotărâre de Consiliul Local de la începutul acestui an prin care oferim 10 lei cetăţenilor pentru fiecare câine dus la adăpost. Pe mine mă costa mai mult seringa, tranchilizantul, iar dacă îl duce omul ies mai ieftin”, a conchis edilul pentru aceeași sursă.

 

Politica