sâmbătă, septembrie 28, 2024

Ultima ora

Sport

Executorii judecătoreşti, mai presus de lege

De ceva timp atrag atenția asupra activității şi abuzurilor executorului judecătoresc Cornescu Adrian-Vasile. Activitatea acestuia este de domeniul penalului. Însă, nici Camera Executorilor Judecătorești de pe lângă Curtea de Apel Craiova, nici Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova, nu au luat vreo măsură împotriva acestuia, pentru că "o mână spală pe alta".

Pe parcursul anului 2013, executorul judecătoresc a pus în executare, la solicitarea unei firme de recuperăre a creanțelor din București, în speță SC ASSET PORTFOLIO SERVICING ROMÂNIA SRL, zeci de creanțe neeligibile. A înființat popriri în baza unui contract de cestiune lovit de nulitate absolută, dar şi fără ca societatea amintită să posede o procură de împuternicit şi un contract de prestări servicii cu APS HOLDING SE din Cehia, care a devenit "creditor" în urma preluării creanțelor de la un IFN din România. Pe de altă parte, la dosarele de executare silită, "încuviințate" de Judecătoria Târgu Jiu, nu există o balanță contabilă sau o fișe de cont analitic din contabilitatea creditorului inițial, din care să reiese în mod rezonabil că "debitorii" executați ar fi în întârziere cu plata ratelor sau că ar refuza din varii motive achitarea ratelor scadente, astfel creditele devenind scadente anticipat. Cu toate acestea executorul judecătoresc Cornescu Adrian-Vasile, a solicitat "încuviințarea executării silite", iar magistrații Judecătoriei Târgu Jiu şi-au dat acordul, fără a verifica veridicitatea documentației. Abuzurile executorului nu se opresc aici.

În anul 2015, același executor "recidivează" din nou. Judecătoria Târgu Jiu pronunță o sentință civilă prin care obligă Societatea Civilă Profesională de Executori

Policlinica Buna Vestire Craiova

Judecătorești Drăgan, Cornescu & Asociații, să plătească cheltuieli de judecată în cuantum de 500 de lei. Executorul judecătoresc a fost notificat, însă acesta refuză plata, invocând un motiv pueril, cum că ar fi "altă persoană" din cauza faptului că ar avea un alt CIF atribuit de ANAF, cod atribuit pentru plata TVA la bugetul de stat.

Deşi Statutul UNEJ şi al profesiei de executor judecătoresc prevede că societățile civile profesionale şi BEJ individuale, nu sunt persoane juridice.

Pe de altă parte, același Statut dar şi Regulamentul de punere în aplicare a Legii nr. 188/2000, prevăd în mod expres, că indiferent de forma în care funcționează, prin asociere sau individual, răspunderea o poartă individual pentru activitatea sa, iar acesta poate răspunde inclusiv civil pentru acuzarea de prejudicii prin încălcarea obligațiilor sale profesionale.

Așadar, executorii judecătorești, care au menirea de a pune în executare hotărârile judecătorești ale diverselor instanțe, refuză.

NU SUNĂ BINE !!!

Sper ca dictonul : "DURA LEX, SED LEX !" să fie aplicat, pentru că abuzul în serviciu în formă continuată este elocvent.

 

Articolul precedent
Articolul următor

Politica