Proiect de 1,5 milioane euro pentru “Angelescu”

Redactia
4 Min Read

Lăsat de izbelişte după Revoluţie, Stadionul „Dr. C-tin Angelescu” din Dr. Tr. Severin ar putea fi dotat cu teren sintetic în maximum 2 ani

Deşi promisiuni au tot existat în ultimele 2 decenii, Consiliul Judeţean Mehedinţi susţine că a găsit soluţia reabilitării unuia dintre cele mai vechi stadioane din România: până pe 1 februarie, va depune dosarul necesar pentru a accesa fonduri europene prin proiectul transfrontalier româno-sârb. Perioada de evaluare durează între 3 şi 6 luni, iar cea de implementare între 12 şi 24 de luni. În prezent, mai multe echipe de copii încă se antrenează pe terenul denivelat al Stadionului Angelescu, care devine impracticabil în sezonul ploios, de toamnă-primăvară. Dacă totul va decurge conform planului, baza sportivă va fi dotată cu un teren sintetic de dimensiuni normale, iar pista de atletism va fi păstrată şi va fi montată o suprafaţă de tartan, cu şase culoare. Va fi modernizată tribuna oficială şi vestiarele aflate sub aceasta, dar şi tribuna 1A şi 1B. În schimb, peluzele şi tribuna a II-a vor fi desfiinţate, pentru a face loc altor terenuri de dimensiuni mai mici.

“De câţiva ani, stadionul a fost preluat de la Ministerul Educaţiei şi Cercetării şi a trecut în patrimoniul Consiliului Judeţean Mehedinţi. Din păcate, nu s-au găsit fonduri pentru reabilitarea sa, dar acum, prin proiectul transfrontalier romano-sârb, sper să obţinem o finanţare de 1,5 milioane de euro. Urmează să depunem un studiu de fezabilitate şi am mari speranţe că vom primi aviz favorabil. În cazul în care, totuşi, cererea de finanţare nu va fi aprobată, vom moderniza stadionul cu bani de la bugetul local. E păcat de această bază sportivă, care e una dintre cele mai vechi din ţară. Proiectul nostru implică dotarea arenei cu un teren sintetic de dimensiuni normale. Vom desfiinţa peluzele şi tribuna a II-a şi vom face în spatele ambelor porţi de fotbal câte un teren de minifotbal, iar pe partea opusă tribunei oficiale încă un teren de dimensiuni mici, dar şi unul de tenis şi de handbal/baschet. Severinenii vor avea acces în mod gratuit la noua bază: vor putea să alerge pe pistă, iar şcolile de fotbal îşi vor putea disputa jocurile oficiale pe terenul sintetic”, a precizat preşedintele CJ Mehedinţi, Aladin Georgescu.

Policlinica Buna Vestire Craiova

 

Construit, în urmă cu un secol, de craioveanul Angelescu

Stadionul, situat în prezent în mijlocul oraşului, a fost construit la începutul anilor ‘20, la iniţiativa doctorului craiovean Constantin I. Angelescu, în perioada în care acesta a fost Ministru al Sănătăţii, şi deservea ca teren de atletism pentru elevii Liceului Traian din Turnu Severin. Ulterior, baza a suferit mai multe modernizări: tribunele au fost pavate cu ceramică, iar în anii ‘70 a beneficiat şi de instalaţie de nocturnă pe bază de vapori de mercur! Până spre mijlocul anilor ‘80, acesta a fost gazda mai multor faze ale Cupei României, în care s-au întâlnit prim-divizionarele Universitatea Craiova, Poli Timişoara, Corvinul Hunedoara, UTA Arad sau Dinamo Bucureşti, perioadă în care s-a numit Stadionul 1 Mai. În perioada interbelică a purtat denumirea de “Stadium Traiam”, iar după Revoluţie s-a numit Stadionul “Dr. C-tin Angelescu”, după numele celui care a decis construirea sa. Tot aici, după 1947, şi-au disputat, în diferite perioade, meciurile, din Divizia B şi C, echipele locale CFR Turnu Severin, Locomotiva Tr. Severin, CS Drubeta Turnu Severin, Metalul Turnu Severin, Energia Turnu Severin, AS Meva Turnu Severin, AS CIL Turnu Severin, Energetica Turnu Severin, Unirea Tricolor Turnu Severin, Celuloza Turnu Severin, Gloria Turnu Severin, CSM Drobeta sau AS Termo-Constructor Turnu Severin.

 

 

 

Share This Article