Noi pericole: ţurţurii şi gheaţa de pe trotuar

Redactia
4 Min Read

Salubritatea craioveană a continuat deszăpezirea oraşului. Potrivit unui comunicat de presă transmis de societate, 838 tone de material antiderapant şi 60 de utilaje au fost folosite, începând de sâmbătă, 16 ianuarie 2016, ora 20.30, până luni, 18 ianuarie 2016, ora 7.00, pentru degajarea zăpezii şi combaterea poleiului de pe arterele şi străzile secundare de pe teritoriul municipiului Craiova.

„Echipele angrenate în activitatea de deszăpezire au acţionat pentru degajarea zăpezii şi combaterea poleiului, folosind 60 de utilaje şi material antiderapant (sare industrială, nisip şi clorură de calciu) pentru menţinerea în stare de funcţiune a căilor publice de pe teritoriul municipiului. Începând din data de 17 ianuarie 2016, aproape 500 de lucrători din cadrul SC Salubritate Craiova SRL, Regiei Autonome de Administrare a Domeniului Public şi Fondului Locativ Craiova, Companiei de Apă Oltenia, SC Termo Craiova SRL şi Regiei Autonome de Transport intervin zilnic pentru degajarea trotuarelor, trecerilor pietonale, zonelor din dreptul staţiilor mijloacelor de transport în comun, precum şi a căilor de acces către instituţii publice şi unităţi sanitare”, se arată în comunicatul menţionat. 
Pe de altă parte, având în vedere prognozele meteorologice, care prevăd, pentru următoarea perioadă, temperaturi negative care pot ajunge în Craiova până la -16 grade Celsius, autorităţile reamintesc craiovenilor dar şi agenţilor economici care deţin puncte de lucru pe teritoriul municipiului că, potrivit art. 33, lit. k din Hotărârea Consiliului Local al Municipiului Craiova nr. 319/2009 pentru aprobarea Regulamentului privind stabilirea unor măsuri pentru gospodărirea municipiului Craiova, precum şi stabilirea, constatarea şi sancţionarea faptelor care constituie contravenţii, cu modificările şi completările ulterioare, au obligaţia de a îndepărta zăpada şi gheaţa de pe trotuare, aflate în faţa imobilelor deţinute cu orice titlu, depozitarea făcându-se, în cazul în care în zonă nu există spaţiu verde, în grămezi amplasate la marginea trotuarului, fără a împiedica circulaţia pietonală. Potrivit aceleiaşi prevederi, este interzisă degajarea zăpezii şi a gheţii pe partea carosabilă. În plus, proprietarii şi chiriaşii au obligaţia, conform art. 4 (1) lit. b din cadrul Regulamentului sus-menţionat, să înlăture sloiurile de gheaţă (ţurţuri) formate la streşini.

Drum inundat la Pârşani

Dacă în Craiova ne temem de îngheţ, în judeţ au apărut inundaţii după oprirea ninsorii. 
Ca urmare a topirii bruşte a zăpezii, a precipitaţiilor căzute în ultimele zile, s-au produs scurgeri de pe versanţi şi torenţi, ceea ce a dus la creşteri de niveluri şi debite pe pârâul Teslui, fără depăşirea Cotelor de Apărare, fiind inundată partea carosabilă a DJ 641 Mischii – Caracal, în localitatea Pieleşti, sat Pârşani, zona de subtraversarea podului de cale ferată, pe o lungime de cca. 30 m cu o înălţime a lamei de apă de 25 cm, după cum au precizat reprezentanţii Administraţiei Bazinale de Apă Jiu.
Circulaţia în zonă a fost închisă ieri, de către Poliţia Rurală şi reprezentanţi ai CLSU Pieleşti, fiind dirijată pe o rută ocolitoare situată aval 500 m, până la retragerea apei de pe carosabil.

 

Distribuie acest articol