Prezent cu 3 juniori la Cupa Țărilor Central Europene, desfăşurată în acest an în Ungaria, CSM Drobeta a rectificat mai multe recorduri naţionale şi a cucerit nu mai puţin de 9 medalii, dintre care 5 în probele individuale
Per total, delegaţia României s-a întors cu 13 medalii de la Hodmezosvasarhely, iar singurele distincţii de aur au fost obţinute de moldoveanul Daniel Martin, de la CSM Bacău. Deşi n-au urcat pe prima treaptă a podiumului de premiere, înotătorii de la CSM Drobeta au adus majoritatea medaliilor pentru ţara noastră şi au doborât mai multe recorduri naţionale. Astfel, Claudia Gâdea a cucerit argintul la 400 m mixt şi a rectificat din nou recordul naţional, cu timpul de 4:53.19 minute, după ce ultima dată o făcuse în vară la FOTE (Festivalul Olimpic al Tineretului European), când a cucerit aurul la Tbilisi (4:53.87). În Ungaria, eleva antrenată de Cătălin Becheru a mai luat argintul la 800 m liber, cu un nou record naţional, iar la 200 m mixt şi 400 m liber a obţinut bronzul. Gâdea a contribuit şi la medaliile de bronz obţinute de ştafetele de 4 x 100 m liber şi 4 x 200 m liber, unde, de asemenea, s-au doborât noi recorduri naţionale.
Bronz pentru băieţi
Colegul ei de club Ionuţ Radu a luat argintul la 50 m liber şi bronzul cu ştafetele de 4 x 100 m liber şi 4 x 200 m liber, din ultima făcând parte şi celălalt component al CSM Drobeta, Sabin Bonea. La individual, Bonea a fost aproape de podium la 1.500 m şi 400 m mixt, unde, deşi a doborât recordul naţional, s-a clasat pe locul 4, respectiv 5. Rezultatele au plasat România pe locul 4 în clasamentul general, din 9 ţări participante. La ediţia de anul trecut, de la Praga, România a luat doar două medalii de bronz, prin Claudia Gâdea şi Ionuţ Radu, la 400 m mixt (4:59.78 minute), respectiv 4 x 100 m liber, iar rezultatele au plasat ţara noastră pe ultimul loc.
“A fost cea mai bună prestaţie a României din ultimul deceniu, dar şi cea mai puternică ediţie. Au fost peste 180 de înotători, majoritatea componenţi ai loturilor naţionale. Eu sunt mândru de elevii mei, care au doborât de fiecare dată recordul naţional şi au adus majoritatea medaliilor pentru România. Mai mult decât atât, Gâdea a realizat, la nici 15 ani, baremul B pentru Jocurile Olimpice din 2016, însă competiţia nu e luată în considerare de Federaţie. Acum mergem la Internaţionalele Ungariei de la Gyor, care punctează, iar dacă Gâdea va scoate acelaşi timp are şanse mari să meargă vara viitoare la Rio de Janeiro. Oricum, avem până pe 4 iunie 2016 posibilitatea să scoatem timpul impus” a spus antrenorul Cătălin Becheru.
În urmă cu 2 ani, acesta se transfera, împreună cu sportivii săi de la Aqua Team Bucureşti, la CSM Drobeta. Deoarece bazinul olimpic de la malul Dunării e închis de aproape un deceniu, înotătorii legitimaţi la clubul severinean se pregătesc în Capitală.