Comunicare! Progres!

Redactia
3 Min Read

          Organizatia Studentilor din Facultatea de Automatica, Calculatoare si Electronica (OSACE) a organizat in perioada 21.11.2015- 25.11.2015, proiectul “Comunicare! Progres!”, Proiect realizat de Casa de Cultura a Studentilor Craiova si finantat de Ministerul Tineretului si Sportului.

         Obiectivul proiectului a presupus  : Instruirea in localitatea Craiova a 100 de tineri in domeniile „Comunicare si Lucru in Echipa” pe parcursul a 5 zile, realizarea acestui obiectiv ducand la atingerea scopului proiectului, si anume: “ Facilitarea dezvoltarii personale a 100 de studenti  prin dobandirea unor noi cunostinte si abilitati.

In momentul de fata tot mai multi tineri, indiferent de mediul din care provin sau de gradul de educatie, se confrunta cu probleme in momentul in care doresc sa realizeze activitati ce necesita pregatire in domenii ce nu fac parte din curricula scolara. Indiferent ca vorbim de un elev care face cunostiita cu mediul academic de educatie sau un student ce doreste sa se angajeze, pentru a face fata acestor schimbari de mediu este nevoie de pregatire in ariile de dezvoltare personala.

Policlinica Buna Vestire Craiova

In cadrul sesiunilor de formare au fost atinse elemente cheie necesare dezvoltarii personala a tinerilor, elemente necesare tinerilor fie in momentul in care are loc trecerea la un nivel superior de educatie (in special studentilor de anul I ce nu sunt familiarizati cu mediu universitar de invatamant) fie in momentul in care acestia doresc sa isi gaseasca un loc de munca. Abilitatile de comunicare sunt necesare indiferent de statutul in care se afla tanarul, stapanirea acestor abilitati reprezentand sanse mult mai mari de reusita in realizarea lucrurilor propuse. Cunoasterea elementelor necesare lucrului in echipa reprezinta de asemenea un mare atu, acest lucru permitand realizarea cu succes si la termen a proiectelor sau activitatilor ce trebuiesc realizate si care tin de un grup, dar si o mare abilitate pe care angajatorii pun foarte mare accent.

La sfarsitul acestui proiect 100 de studenti de anul I au dispus de abilitati avansate de comunicare si lucru in echipa, obtinute prin participarea la sesiunea de formare. Se estimeaza de asemenea cresterea cu 20% a numarului de persoane ce aplica la astfel de programe in urmatorul an, si prin numarul mare de beneficiari ai proiectului (100 beneficiari directi/ 1000 beneficiari indirecti) se vor imbunatatii sansele de continuitate.

Share This Article