Două instituții școlare din localitățile Amărăștii de Jos și Dobrotești, ambele din Dolj, vor primi 1 400 de cărți de la echipa Asociației Curtea Veche alături de reprezentanții Azomureș și Biz Solutions SRL. Elevii vor primi, din partea Herlitz România, și câte un set de rechizite școlare.
Donația de carte va avea loc marți, 24 noiembrie, în cadrul unui eveniment organizat la Centrul cultural din comuna Amărăştii de Jos (ora 11.00) la care vor participa cadrele didactice, elevii și părinții acestora.
În cadrul acestei întâlniri vor lua cuvântul: Horia Brenciu (artist, cântăreț, actor, prezentator de televiziune și jurat X FACTOR), Iren Arsene (preşedinte, Asociaţia Curtea Veche), Mihai Aniței (director general, Azomureş), Narcis Niţă (director, Biz Solutions SRL) și Smaranda Nicolau (actriță și pedagog teatral) care va susține un moment de lectură interactiv inspirat din povestea celebrului Gulliver în Țara Uriașilor. Oficiile de gazdă vor fi realizate de doamna Modan Violeta, directorul școlii generale din Amărăştii de Jos.
Statisticile din ce în ce mai îngrijorătoare privind rezultatele slabe în sistemul educaţional, rata abandonului școlar, scăderea dramatică a lecturii în rândul celor mici, precum și dificultăţile în înţelegerea textelor sunt doar câteva dintre aspectele pentru care Horia Brenciu, Azomureș și Biz Solutions SRL au decis să se alăture programului național de lectură inițiat de Asociația Curtea Veche.
<< Datorez multe cărților! Lectura mi-a fost de ajutor în multe aspecte ale vieții personale și profesionale și cred că este important să încurajăm cititul de plăcere în rândul celor mici. În România sunt copiii cărora părinții le cumpără multe cărți care rămân nedeschise pe raftul bibliotecii. Pe de alta parte, tot in țara noastră sunt și copii care și-ar dori enorm să citească, dar nu au acces la volumele potrivite vârstei. Cred că avem obligația morală, ca adulți, să ne implicăm în viitorul noilor generații și să le oferim dreptul la o educație mai bună. M-am alăturat cu mare drag cauzei Asociației Curtea Veche și susțin programul național de lectură “Cărțile Copilăriei” pe care îl propune publicului. >> declară Horia Brenciu despre implicarea în proiect.
<< Prin îngrășămintele minerale pe care le realizăm la Tîrgu Mureș avem o relație specială cu mediul rural. Suntem una dintre verigile esențiale în dezvoltarea culturilor agricole și implicit a fermelor și a familiilor din aceste zone. Mediul rural nu trebuie privit ca o neșansă a unora care nu au reușit să ajungă să lucreze și să locuiască într-un mare oraș. România are în continuare nevoie de oameni care să muncească în agricultură. Copiii nu trebuie privați de o educație corespunzătoare pentru că că nu învață într-o școală de renume, de oraș. Susținem programul național “Cărțile Copilăriei” pentru șansa pe care o oferă fiecărui copil de a decoperi lectura. >> declară domnul Mihai Aniţei (director general, Azomureş). << Sunt de părere că lectura trebuie încurajată încă din primii ani de şcoală pentru că reprezintă baza educaţiei şi punctul de pornire către o viaţă mai bună. Susţin inițiativa Asociaţiei Curtea Veche şi încurajez toți antreprenorii să se alăture acestei campanii și să se implice în comunitatea în care își desfășoară activitatea pentru a forma cititorii de mâine și şi implicit noua generație. Ar trebui să conștientizăm din ce în ce mai mult cât de importantă este lectura și educația indiferent de meseria pe care o alegem. >> declară domnul Narcis Niţă (director, Biz Solutions SRL).
Evenimentul organizat în județul Dolj face parte din programul național de lectură “Cărţile copilăriei”, iniţiat de Asociația Curtea Veche și cuprinde alături de oferirea volumelor şi înființarea de cluburi de lectură, vizite în şcoli şi centre pentru copii, întâlniri cu părinţi, profesori şi elevi şi ateliere de lectură în librării.