marți, octombrie 1, 2024

Ultima ora

Sport

Cutremur în Caracal

Un cutremur de 6 grade pe scara Richter a zguduit oraşul Caracal. 15 persoane au fost rănite, altele au fost prinse sub dărâmâturi şi chiar a fost activat planul roşu de intervenţie. În plus, a mai avut loc şi un incendiu. Din fericire, a fost doar un exerciţiu de alarmare publică.

“Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă ,,Matei Basarab” al judeţului Olt, Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă Caracal şi Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Caracal au desfăşurat joi, 19 noiembrie, începând cu ora 09.30, un exerciţiu de alarmare publică a populaţiei în cazul producerii unui cutremur. Exerciţiul s-a desfăşurat în cooperare cu celelalte instituţii şi societăţi cu atribuţii în gestionarea situaţiilor de urgenţă. Conform scenariului de desfăşurare, în dimineaţa zilei de 19 noiembrie, s-a produs un seism cu magnitudinea şase grade pe scara Richter, municipiul Caracal fiind grav afectat. Au fost prinse sub dărâmături mai multe persoane, s-a prăbuşit o scară de bloc şi au fost serios avariate reţelele electrice, de gaze, apă şi de telefonie din zona Primăriei Caracal. În urma cutremurului au fost rănite 15 persoane şi a fost activat „Planul Roşu de Intervenţie”. De asemenea, a fost simulat şi un incendiu la clădirea Teatrului”, au transmis reprezentanţii ISU Olt.

Pentru buna desfăşurare a exerciţiului s-a solicitat sprijinul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Olt, Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Olt, Serviciului de Ambulanţă Olt şi societăţilor de telefonie, gaz, energie electrică şi apă din Caracal.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Principalele obiective ale exerciţiului au fost: verificarea modului de organizare a cooperării între forţele participante, pregătirea psihologică a efectivelor participante pentru cunoaşterea modului de comportare în cazul producerii unui cutremur, verificarea modului de organizare, desfăşurare şi coordonare a acţiunilor de limitare şi înlăturare a efectelor unui cutremur şi testarea viabilităţii ”Planului Roşu de Intervenţie”.

 

 

Politica