Tullia Ciotola, destin frânt prea devreme

Redactia
4 Min Read

20 de ani. Atât avea Tullia Ciotola, italianca venită în Bucureşti cu o bursă Erasmus care şi-a pierdut viaţa în urma tragediei din clubul Colectiv.

Vorbea pe lângă italiană şi spaniolă, rusă, franceză şi engleză. Chiar dacă oraşul său natal era Napoli, călătorului îi stă bine cu drumul, iar Tullia era mereu în căutarea noului. În profilul de Facebook îşi pusese că locuieşte în Alexandrov, Vladimirskaya Oblast’, Rusia, probabil că a fost unul dintre oraşele în care a fost prin programul Erasmus, program cu care acum se afla în România.

Aceasta lucra în cadrul AFP, o organizaţie educaţională internaţională, non-profit, bazată pe voluntariat care oferă oportunităţi de învăţare interculturală.

În noaptea de 30 octombie, Tullia a mers în clubul Colectiv împreună cu alţi colegi din cadrul programului Erasmus. Muzica celor de la Goodbye to Gravity urma să fie ultima muzică pe care o mai ascultă deoarece, mai târziu, doar sirenele salvării şi plânsetele de durere îi mai răsunau în urechi

Tullia Ciotola a încercat să se salveze, deşi până la ieşirea din club buretele care cădea arzând i-a provocat arsuri pe 50 la sută din suprafaţa corpului.

Cu ultimele puteri, arsă şi intoxicată cu gaz toxic, tânăra italiancă a reuşit să iasă pe picioarele ei, însă nu a mai fost decât o clipă până când a devenit inconştientă.

Medicii au ţinut-o în viaţă la Spitalul SRI până sâmbătă, 7 noiembrie, când a fost transferată în Olanda, iar acolo ine-vitabilul s-a produs. Corpul italiencei nu a mai rezistat şi când a ajuns la spitalul din Rotterdam a decedat.

 

Călătoria ei continuă acum într-o altă lume

 

Pe contul de Facebook al Tulliei s-au adunat sute de mesaje de încurajare, venite din toate colţurile lumii, înainte ca inevitabilul să se producă: “Micuţo, eşti mereu în gândurile mele. Sunt cu sufletul alături de tine. Fă-te bine repede! Te iubesc”, i-a scris o prietenă, înainte de a afla cumplita veste.

”O cunoşteam, cu un an în urmă a fost în Rusia pentru un schimb cultural de 3 luni datorat asociaţiei “Intercultura”. Apoi a devenit voluntară şi m-a învăţat pe mine şi pe alţi tineri înainte să plecăm în acest an şi în anii trecuţi. Datorită ei eu sunt în Danemarca acum. Ne-o amintim pentru simplitatea sa, pentru dorinţa ei de a descoperi alte culturi şi cel mai important de a transmite şi altor adolescenţi dorinţa de a face la fel”, a declarat un cunoscut al Tulliei.

Rectorul Universităţii din Napoli “L’Orientale”, Elda Morlicchio, unde Tullia era studentă, şi întreaga comunitate academică de la Universitate, participă la durerea părinţilor şi rudelor tinerei:

 

Tullia a fost o studentă genială, era în anul doi şi studia ştiinţe politice şi relaţii internaţionale. Întotdeauna ne vom aminti cu afecţiune şi luni întreaga universitate se va opri pentru a ţine un minut de reculegere.

Incendiul din clubul Colectiv a făcut până în acest moment 51 de victime.

 

 

Distribuie acest articol