Vor trăi ca fraţii şi se vor mânca precum câinii?

Redactia
12 Min Read

Incredibil! Copilul lu' Stănişoară şi prefectul ,,Marionetă” au ajuns să facă echipă!!!

Andrei Stănişoară sau Stănişoară junior, cum i se mai spune, a fost instalat oficial ieri ca subprefect de Mehedinţi. La eveniment a fost prezent, căci aşa spune protocolul, şi prefectul Nicolae Drăghiea, prefectul ,,Marionetă” sau prefectul Penal”. Nu noi l-am catalogat aşa ci chiar Andrei Stănişoară, proaspătul său coleg despre care şi Drăghiea a spus peste tot că locul lui Andrei Stănişoară şi a altora ca el ar fi la penitenciar: „Undeva lângă Policlinica Severin e locul lui şi a altora ca el. Şi îmi menţin ce am spus” a declarat prefectul Nicolae Drăghiea. Cum vor lucra aceşti doi funcţionari, puşi de guvern numărul 1 şi 2 în judeţ, e greu de spus. Noi vă arătăm povestea de la care şi-a băgat dracul coada între ei…

 

Andrei Stănişoară, fiul lui Mihai Stănişoară, a depus în cursul zilei de ieri jurământul de instalare în funcţia de subprefect al Mehedinţiului, funcţie în care a fost numit de către premierul Victor Ponta fără consultarea prefectului cu sânge de social democrat Nicolae Drăghiea. De altfel prefectul Drăghiea era la cuţite cu Stănişoară junior şi chiar acum când au devenit colegi se vor înţelege precum şoarecele cu pisica. Dihonia dintre cei doi a pornit când prefectul Nicolae Drăghiea a emis un ordin de încetare a mandatului de consilier local PDL din CL Severin al lui Andrei Stănişoară. Acesta din urmă şi-a căutat dreptatea în instanţă şi după ce a avut câştig de cauză l-a luat pe Drăghiea la rost anunţând că el unul îi va spune de acum înainte ,,prefectul penal sau prefect marionetă”. Căci în opinia lui Stănişoară junior prefectul ,,PSD Nicolae Drăghiea” a săvârşit un abuz. De cealaltă parte nici Drăghiea nu a stat în banca lui şi a declarat despre familia Stănişoară că locul lor şi al altora ca ei este la penitenciar: “Undeva lângă Policlinică e locul lor. Şi îmi asum ce spun!” a declarat prefectul Nicolae Drăghiea.

Policlinica Buna Vestire Craiova

 

Cum a început scandalul dintre Drăghiea pe Stănişoară junior

 

În data de 20.08.2013, după alegerile locale din iunie 2012, prefectul judeţului Mehedinţi, Nicolae Drăghiea, a emis ordinul numărul 291, privind constatarea încetării de drept a mandatului de consilier a severineanului Andrei Stănişoară. Prefectul spunea atunci că SC Terra Sat Severin SRL a încheiat un contract de prestări servicii de asociere în participaţiune cu Consiliul Local al municipiului Drobeta Turnu Severin, iar Codruţa Mirela Stănişoară, rudă de gradul I a alesului local Stănişoară Andrei, mama lui, este asociat unic al SC Terra Sat Severin SRL.

„Dânsul spunea că prin faptul că eu sunt băiatul mamei mele, chipurile, a constatat o incompatibilitate a mea şi m-a suspendat din Consiliul Local. Eu am dat o singură declaraţie şi anume: Am încredere în justiţie pentru că justiţia pentru mine este singura instituţie în România care astăzi mai are putere de a face dreptate”, a declarat Andrei Stănişoară

 

Ordinul de încetare al lui Drăghiea, ilegal

 

Ordinul de încetare a mandatului de consilier local al lui Andrei Stănişoară nu a fost vizat însă de Serviciului Juridic din Prefectură şi nu a avut ataşat nici raportul întocmit de către secretarul Primăriei Drobeta Turnu Severin, absolut necesar pentru constatarea incompatibilităţii. Andrei Stănişoară a deschis două acţiuni în instanţă cerând pe de o parte suspendarea ordinului, iar de partea cealaltă, anularea ordinului. O lună mai târziu, în data de 24 septembrie 2013, Andrei Stănişoară a câştigat suspendarea ordinului după ce s-a constatat că actele întocmite de prefectul de Mehedinţi nu erau legale. S-a întors atunci în Consiliul Local al municipiului Drobeta Turnu Severin. A urmat procesul pe fond, brăzdat de şicanări, cereri de strămutare şi alte argumente respinse de instanţe.

“Primăria a făcut cerere de intervenţie în nume propriu adică să vină ea cu avocaţii în sprijinul prefectului. Prefectul a făcut o cerere de strămutare la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, spunând că am tot felul de legături în Craiova, în tot sistemul, ceva incredibil. Instanţa a respins cererea prefectului şi a Primăriei”, a declarat Andrei Stănişoară.

În Hotărârea Curţii de Apel Craiova numărul 16697/2013 din 14.11.2013, irevocabilă, se arată că instanţa respinge recursul formulat şi menţine hotărârea atacată. Hotărârea atacată a fost cea a Tribunalului Mehedinţi care îi dă câştig de cauză lui Andrei Stănişoară în faţa prefectului Nicolae Drăghiea. În motivarea deciziei Tribunalului Mehedinţi, judecătorii au explicat de ce consilierul Andrei Stănişoară nu se află în incompatibilitate.

,,Interdicţia pentru consilierul local şi a rudelor sale de gradul I de a încheia contracte în condiţiile art.90, alin.1 şi 2 din Legea nr.161/2003, se referă numai la perioada mandatului în care ocupa funcţia publică. (…) În aceste condiţii nu poate înceta de drept mandatul contestatorului care, în anul încheierii contractului (n.r. 2010), nu exista, mandatul de consilier local a fost obţinut în urma alegerilor locale din iunie 2012”, se arată în motivarea Tribunalului Mehedinţi.

De asemenea, instanţa consemnează, în motivarea deciziei, ca fiind o “inovaţie” argumentul adus de prefectul de Mehedinţi şi anume că, la data la care Andrei Stănişoară a devenit consilier local, contractul dintre SC Terra Sat Severin SRL cu Primăria Drobeta Turnu Severin era în derulare.

“Această menţiune din preambulul ordinului reprezintă o inovaţie, o adăugare la lege”, se mai arată în document. În finalul motivaţiei instanţei de judecată se mai arată că “reclamantul (n.r. Andrei Stănişoară) nu se află în conflict de interese, întrucât nu deţinea o funcţie publică care să atragă incompatibilitatea, potrivit Legii nr. 161/2003, nu a participat la luarea unei decizii în care a avut un interes pentru sine, pentru soţia sa sau rudele de gradul I şi nu există alte motive care să împiedice respectarea principiilor privind imparţialitatea, integritatea, transparenţa deciziei şi supremaţia legii în exercitarea mandatului de consilier local”.

Andrei Stănişoară a mai spus că va depune plângere penală împotriva prefectului ,,Marionetă” pentru abuz în serviciu în formă continuată.

 

Stănişoară jr.: Drăghiea e prefectul Marionetă, prefectul penal!

 

În cadrul unei conferinţe de presă, Andrei Stănişoară l-a numit pe prefectul Nicolae Drăghiea o “marionetă”.

,,Eu cred că un prefect care acţionează la comandă politică nu are ce căuta într-o asemenea funcţie care se vrea a fi apolitică. Consider că acest prefect marionetă care reprezintă interesele Guvernului USL, pe care ar trebui să le reprezinte cu cinste, demnitate şi onoare, acesta nu numai că nu o face, dar lucrează în detrimentul Guvernului şi mai ales în detrimentul nostru, al cetăţenilor de rând. Am decis să-i fac o plângere penală domnului prefect pentru abuz în serviciu în formă continuată pentru că se putea retrage când a văzut că a pierdut şi suspendarea, şi pe fond şi a vrut să facă şi recurs. Mi-a adus prejudicii de imagine şi, ca atare, imediat ce voi avea şi motivarea de la Curtea de Apel o să-l acţionez în justiţie”, a declarat Andrei Stănişoară.

Consilierul local a spus că de fapt, prin mijloacele de înlăturare a sa din funcţia de consilier local, prefectul de Mehedinţi a răspuns unor ordine ale preşedintelui Consiliului Judeţean Mehedinţi, Adrian Duicu.

„Eu îl consider un prefect “penal”, care la ordinele şefului său direct, Adrian Duicu, a încercat să mă elimine din Consiliul Local Severin pentru a-şi proteja interesele de grup transpartinic care acţionează în detrimentul cetăţeanului. Acest succes al meu este şi un succes al cetăţenilor care sunt împotriva acestui sistem creat de Adrian Duicu care încearcă să subjuge instituţiile de stat care se ghidează după deviza „cine nu e cu noi este împotriva noastră”. Eu cred că Justiţia încă a rămas neatinsă”, a mai spus Andrei Stănişoară

 

Stănişoară junior a primt pălăria prea mare, că e fiul lu` tata – critică Orban

 

Prim-vicepreşedintele PNL Ludovic Orban critică numirea lui Andrei Stănişoară, fiul fostului deputat PDL Mihai Stănişoară, în funcţia de subprefect de Mehedinţi, precizând că decizia Guvernului este un caz de "politizare a administraţiei".

Victor Ponta, l-a numit în funcţia de subprefect al judeţului Mehedinţi pe Andrei Stănișoară, un tânăr de douăzeci şi ceva de ani, care a mai lucrat doar într-o funcţie dintr-o deconcentrată, funcţie în care a fost numit în urmă cu trei luni (fiind practic primul său loc de muncă) şi a cărui principală calitate este aceea că este băiatul domnului Stănişoară", a scris pe Facebook, prim-vicepreşedintele liberal.

Ludovic Orban mai spune că numirea acestuia este o bătaie de joc la adresa tinerilor care ar fi fost îndreptăţiţi să ocupe un astfel de post şi aminteşte în context legăturile dintre Mihai Stănişoară şi vicepremierul Gabriel Oprea. ,,Evident că în această istorioară nu este vorba de traseism politic, nu este vorba de nepotism, nu este vorba de ilegalitate sau de politizarea administraţiei. Nu. Este vorba doar de promovarea tinerilor. Sigur că miile de funcţionari publici de carieră din judeţul Mehedinţi, care ar fi putut aspira legitim la o funcţie de subprefect au fost batjocoriţi de guvern", comentează ironic Orban. ,,Aş mai adăuga la final că mai există o explicaţie: domnul Stănişoară este doctor, cu un doctorat obţinut la Academia Naţională de Informaţii şi l-a avut că îndrumător la doctorat pe nimeni altul decât pe… evident… Gabriel Oprea", a mai spus liderul PNL.

 

 

 

Share This Article