Cei 12 polițiști corupți din Gorj, trimiși în judecată

Redactia
2 Min Read

Procurorii Parchetului General au hotărât să îi trimită în judecată pe cei 12 polițiști gorejeni care luau mită de la hoții de cărbune. Dintre aceștia, patru sunt în arest preventiv, acuzați că au luat mită de la persoane care transportau și comercializau cărbune sustras de la Complexul Energetic Oltenia, în special de la Termocentrala Rovinari.

Potrivit unui comunicat al Parchetului, au fost trimiși în judecată în stare de arest preventiv polițiștii Gheorghe Milodin, Ștefan Găman, Nicolae Milodin, Constantin Manolache, acuzați de luare de mită, abuz în serviciu, fals intelectual și tăinuire.

Sub control judiciar au fost trimiși în judecată agenții de poliție Florin Glajde, Nicolae Marinel Staicu, Daniel Ungureanu, Gheorghiță Vîlceanu, Sevastian Udrea, Florin Gabriel Vlăduțu, Marin Paul Gheară și Dan Ciuciuc.

Procurorii susțin că, în perioada 2014 — septembrie 2015, agenții de poliție trimiși în judecată patrulau pe ruta Motru — Rovinari — Turceni — Țânțăreni, județul Gorj, și au protejat persoane care transportau și comercializau cărbune sustras de pe benzile de transport aparținând Complexului Energetic Oltenia, fără a avea documente de proveniență și pe care îl valorificau ulterior către beneficiari din județul Gorj și din județele limitrofe.

Sustragerile de cărbune se derulau în special pe traseul benzilor transportoare către Termocentrala Rovinari, în zonele în care circuitul este amenajat de-a lungul gospodăriilor unor cetățeni ai localităților Roșia Jiu și Rogojelu. Cărbunele era descărcat în grădinile proprii, pentru ca ulterior să fie încărcat în autoutilitare/camioane aparținând proprietarilor gospodăriilor sau altor persoane fizice ce dețineau astfel de mijloace de transport cu capacitatea cuprinsă între 3,5 și 16 tone, precizează sursa citată.

Potrivit procurorilor, mai mult, în scopul ușurării activităților ilegale, aceștia și-au confecționat ori achiziționat diverse bunuri ori utilaje pe care le utilizau în furtul de cărbune (lopeți, târnăcoape, rampe încărcare/descărcare, roabe, prelate) concomitent cu modificarea/adaptarea camioanelor în vederea asigurări unei capacități mai mari de livrare a cărbunelui (supraînălțarea benelor, consolidarea suspensiilor etc.).

Sursă:agerpres.ro

Distribuie acest articol